today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Τ.Ερντογάν: Ποτέ δεν υποστήριξα την αύξηση των επιτοκίων

Πάρα τη νέα πτώση της τουρκικής λίρας ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγιπ Ρετζέπ Ερντογάν συνεχίζει να επιμένει στην άποψη για χαμηλά επιτόκια.

Ο κ. Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε πως ποτέ δεν υποστήριξε την αύξηση των επιτοκίων. “Δεν θα το κάνω, και δεν θα συμβιβαστώ ποτέ σε αυτό το θέμα”, είπε πρόσθεσε πως τα προβλήματα της ακρίβειας δεν οφείλονται στην συναλλαγματική ισοτιμία και θα επιλυθούν με επενδύσεις, απασχόληση και παραγωγή.

“Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε προς τους στόχους μας ανεξάρτητα από τους μοιρολάτρες, οικονομολόγους και οικονομικούς δολοφόνους”, ανέφερε.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε, επίσης, ότι η Τουρκία κάνει άλματα στις εξαγωγές και ότι ο Υπουργός Ενέργειας θα δείξει σε ποιο σημείο έχει φθάσει η Τουρκία στην ενεργειακό.

“Τώρα έχουμε πλοία σεισμικής έρευνας. Είχαμε τρία πλοία γεωτρήσεων. Τώρα προσθέσαμε ένα τέταρτο Το αγοράσαμε καινούργιο σε πολύ προσιτή τιμή. Τώρα έχουμε τα δικά μας πλοία. Θα κάνουμε ανακαλύψεις στα δικά μας νερά με τα πλοία αυτά”, ανέφερε.

Τέλος, σχετικά με τις σχέσεις με τα Εμιράτα, ο κ. Ερντογάν είπε ότι Τουρκία και Εμιράτα, θα οικοδομήσουν ένα διαφορετικό μέλλον και προέβλεψε ότι θα υπάρξουν καλές εξελίξεις, ενώ ανέφερε πως η Άγκυρα θα κάνει παρόμοια βήματα και προς άλλα κράτη εννοώντας το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ