today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

ΚΚΕ: Αμέριστη συμπαράσταση στον συνεχιζόμενο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, το ΚΚΕ εκφράζει «την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνεχιζόμενο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων, που εμπνέει τη δίκαιη λαϊκή πάλη των εργαζομένων σε όλον τον κόσμο».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, «με την ευλογία των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους, εντείνεται η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη και στην περιοχή, προωθούνται οδυνηρές “διευθετήσεις” με όχημα τις λεγόμενες “Συμφωνίες Αβραάμ”, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.

Το παλαιστινιακό πρόβλημα περιπλέκεται μέσα στη δίνη των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνα και Ρωσία. Ενισχύονται οι παρεμβάσεις για ακόμα πιο επώδυνους συμβιβασμούς και αναδεικνύεται η αναγκαιότητα ενίσχυσης της διεθνιστικής αλληλεγγύης και δράσης ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων».

Το ΚΚΕ, καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, «καλεί το λαό να συνεχίσει να εκφράζει ακόμη πιο ενεργά την πολύμορφη αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας τα καθημερινά εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής σε βάρος των Παλαιστινίων». Επίσης καλεί για «τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της, τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του, το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, καθώς και την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ