today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Αναστολή πτήσεων στις Φιλιππίνες και απαγόρευση αφίξεων στο Χονγκ Κονγκ από χώρες της Ν.Αφρικής

Οι Φιλιππίνες ανέστειλαν σήμερα τις πτήσεις που προέρχονται από χώρες όπου εντοπίστηκε η νέα παραλλαγή του κορονοϊού, η οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

«Η προσωρινή αναστολή των διεθνών πτήσεων από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα και άλλες χώρες που έχουν καταγράψει τοπικά κρούσματα ή πιθανότητες εμφάνισης της παραλλαγής B.1.1.529… τίθεται σε ισχύ αμέσως», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Κάρλο Νογκράλες, σε ένα δελτίο τύπου.

Η ανακοίνωση αυτή λαμβάνει χώρα λίγες ώρες αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα της χώρας στους εμβολιασμένους τουρίστες από την 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να δώσει ώθηση σε μια οικονομία σφυροκοπημένη από την πανδημία.

Ο Νογκράλες ανέφερε πως η κυβέρνηση εφαρμόζει ενισχυμένα μέτρα ελέγχου στα σύνορα για να προστατεύσει τη χώρα από τη νέα παραλλαγή.

Η αναστολή των πτήσεων, η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου, αφορά επίσης τη Ναμίμπια, τη Ζιμπάμπουε, το Λεσότο, το Εσουατίνι και τη Μοζαμβίκη.

Στους επιβάτες που επισκέφθηκαν αυτές τις χώρες τις τελευταίες δύο εβδομάδες απαγορεύεται επίσης η είσοδος στις Φιλιππίνες.

Η κυβέρνηση διέταξε, επιπλέον, τις υπηρεσίες μετανάστευσης να εντοπίσουν τους ταξιδιώτες που ταξίδεψαν από αυτές τις χώρες την τελευταία εβδομάδα και να τους θέσουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

 

Το Χονγκ Κονγκ απαγορεύει τις αφίξεις ταξιδιωτών από χώρες της νότιας Αφρικής

 

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ γνωστοποίησε σήμερα ότι θα απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός του σε επιβάτες που δεν είναι κάτοικοι της περιοχής και έρχονται από οκτώ κράτη της νότιας Αφρικής, εφόσον έμειναν σε αυτές τις χώρες τις τελευταίες 21 ημέρες.

Το μέτρο, που τίθεται σε ισχύ από αύριο, αφορά πολίτες που φθάνουν από την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, το Μαλάουι, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια και τη Ζιμπάμπουε, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση.

«Μαζί με τη Νότια Αφρική, που έχει ήδη προσδιοριστεί ως μια υψηλού κινδύνου περιοχή, οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ και έμειναν σε αυτές τις χώρες τις τελευταίες 21 ημέρες δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην πόλη», τονίζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ