today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Φωτιά σε ανθρακωρυχείο στη Ρωσία: Ένας νεκρός, δεκάδες εγκλωβισμένοι

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δεκάδες παγιδεύτηκαν έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε ανθρακωρυχείο στην περιοχή Κεμέροβο της Σιβηρίας στη Ρωσία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών και τις τοπικές αρχές, ενώ διεξάγεται επιχείρηση διάσωσης χάρη στην οποία έχουν ήδη σωθεί περισσότεροι από 200 άνθρωποι.

Στο ορυχείο Λιστβγιαζνάγια βρισκόντουσαν 285 άνθρωποι όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών της Ρωσίας, και 236 έχουν διασωθεί και μεταφερθεί στην επιφάνεια. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Σεργκέι Τσιβίλεφ αναφέρει στον λογαριασμό του στο Telegram ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 43 τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων.

“Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ένας αριθμός εργατών υπέστη δηλητηρίαση από τον καπνό. Ο αριθμός των θυμάτων διευκρινίζεται τώρα”, ανέφερε σε προηγούμενη ανακοίνωσή της ο περιφερειακός κλάδος της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας.

Αυτή είχε ανακοινώσει αρχικά ότι 115 ανθρακωρύχοι εργάζονταν στο ορυχείο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ