Μ.Βορίδης: Οι 3 άξονες για την απάμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

ΑΠΕ

Στους τρεις άξονες όπου εδράζεται η κυβερνητική στρατηγική για την απάμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στην ομιλία του στο forum που διοργάνωσε χθες ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), στο οποίο εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ανέφερε την ίδρυση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη «το οποίο εργάζεται υπέρ της συγκρότησης ενός κεντρικού συντονιστικού πυρήνα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης». Επίσης λόγο έκανε για την οικοδόμηση ενός ισχυρού μηχανισμού στήριξης της κοινωνίας «μέσω της άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανόρθωση τυχόν ζημιών που έχουν προκληθεί μέσα από μία ακέραια διαδικασία» και την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας και τοπικής αυτοδιοίκησης, με την ταυτόχρονη παροχή από μέρους της Πολιτείας, σημαντικών οικονομικών ενισχύσεων προκειμένου οι οργανισμοί αυτοδιοίκησης να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στα κρίσιμα έργα πρόληψης και αποκατάστασης.

«Οι πρόσφατες καταστροφές στον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας, σφυρηλάτησαν την πολιτική της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της άμεσης αντιμετώπισης αντίστοιχων κρίσεων» τόνισε ο κ. Βορίδης.

Τέλος, ο υπουργός εξήρε τον ρόλο του ΣΠΑΥ στην προστασία του Υμηττού και επεσήμανε τη σημαντική συνδρομή που παρείχε η Πολιτεία προς τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους υπέρ της διατήρησης και διαφύλαξης της φυσικής κληρονομιάς του Υμηττού.