today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ιρλανδία: Οι εισαγωγές ασθενών με COVID-19 στις ΜΕΘ αυξήθηκαν κατά 41% σε μία εβδομάδα

 

Το σύστημα των νοσοκομείων της Ιρλανδίας πιέζεται καθώς καταγράφεται μεγάλη αύξηση των ασθενών με την COVID-19, πολλοί εκ των οποίων χρειάζονται εισαγωγή σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), προειδοποίησε ανώτερη αξιωματούχος της υπηρεσίας υγείας της χώρας.

Η Άνι Ο’ Κόνορ, Διοικητική Γενική Διευθύντρια της ιρλανδικής υπηρεσίας υγείας, δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης πως πλέον τα νοσοκομεία πλησιάζουν σε επίπεδο πληρότητας κλινών 100% – απομένουν μόλις 94 κλίνες διαθέσιμες.

Καταγράφηκε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία κατά 25% και αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ κατά 41% την τελευταία εβδομάδα, εξήγησε η κυρία Ο’ Κόνορ στην ιρλανδική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση RTÉ.

Οι ασθενείς που φθάνουν στα νοσοκομεία είναι σε χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι μέχρι πρότινος, πρόσθεσε. Οι 81 από τους 117 ασθενείς με την COVID-19 που νοσηλεύονται επί του παρόντος στις ΜΕΘ είναι διασωληνωμένοι, διευκρίνισε.

Στο σύστημα υγείας υπάρχουν λίγες περισσότερες από 200 κλίνες ΜΕΘ.

Χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 4.570 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 622 ασθενείς με την COVID-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εξ αυτών 117 σε ΜΕΘ.

Πρόκειται για τους υψηλότερους αριθμούς αφότου εκδηλώθηκε το τρέχον κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ιρλανδία, στα μέσα του Ιουλίου, όταν ο αριθμός των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται εργαστηριακά σε ημερήσια βάση αυξήθηκε αλματωδώς σε πάνω από 1.000. Και αυτό παρότι έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 το 75,5% του πληθυσμού.

Νωρίτερα χθες, το υπουργείο Υγείας παρουσίασε σχέδιο το οποίο προβλέπει ότι προστεθούν στο σύστημα άλλες 200 νοσοκομειακές κλίνες ως τον Μάρτιο.

Η Ιρλανδία έχει καταγράψει πάνω από 5.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου σχεδόν 500.000 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ