today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ελ Σαλβαδόρ πλησιάζει στην επίτευξη της συλλογικής ανοσίας

Το Ελ Σαλβαδόρ πλησιάζει στην επίτευξη του στόχου της συλλογικής ανοσίας του πληθυσμού έναντι της COVID-19 χάρη στην πρόοδο της εκστρατείας ανοσοποίησης που άρχισε τον Φεβρουάριο στη χώρα της κεντρικής Αμερικής, τόνισε χθες Παρασκευή ο αντιπρόσωπος του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας, της διεύθυνσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που είναι αρμόδια για την περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της υποδοχής μιας ακόμη παρτίδας εμβολίων, ο Γιοβάνι Εσκαλάντε Γκουσμάν, ο αντιπρόσωπος του ΠΑΟΥ στο Σαλβαδόρ, σημείωσε πως ο οργανισμός είναι ιδιαίτερα «ικανοποιημένος» διότι η χώρα των κάπου 6,5 εκατομμυρίων κατοίκων «βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συλλογικής ανοσίας».

Ο σαλβαδοριανός υπουργός Υγείας Φρανσίσκο Αλαμπί διευκρίνισε ότι «πάνω από το 75% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση».

Η χώρα της κεντρικής Αμερικής είχε λάβει 13,56 εκατ. δόσεις εμβολίων διαφόρων φαρμακευτικών εταιρειών για την COVID-19 μέχρι χθες.

Πάνω από το 61% των πολιτών του Ελ Σαλβαδόρ έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει ο ιστότοπος Our World In Data, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα ξεπερνά τους 3.700 νεκρούς επί συνόλου 117.000 και πλέον μολύνσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ