today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ιταλία: Η κυβέρνηση βάζει στόχο να περιορίσει το τέταρτο κύμα

Κύριος στόχος της ιταλικής κυβέρνησης είναι να μπορέσει να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται η εξάπλωση του τέταρτου κύματος κορονοϊού στην χώρα. «Τώρα πρέπει να τρέξουμε, πρέπει να σταματήσουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

«Η αύξηση των μολύνσεων είναι γεγονός. Τι πρέπει να κάνουμε; Θεωρώ ότι είναι όπως ακριβώς όταν η στάθμη του νερού ανεβαίνει. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα απο τον ιό», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.

Παράλληλα υπογράμμισε πως θεωρεί ότι η τρίτη δόση των εμβολίων κατά του κορονοϊού πρέπει να γίνει υποχρεωτική για τους νοσηλευτές, τους γιατρούς και το βοηθητικό προσωπικό που εργάζονται σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας. Ο Ρομπέρτο Σπεράντσα, σε συνέντευξή του στην εηφμερίδα La Repubblica υπογράμμισε επίσης ότι «δεν θέλει να χρησιμοποιεί την έκφραση “ιταλικό μοντέλο”, αλλά είναι γεγονός οτι η χώρα του ήταν η πρώτη η οποία υιοθέτησε το μέτρο για υποχρεωτική χρήση του πράσινου πάσου εμβολιασμένου σε όλους τους χώρους εργασίας».

O επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Υγείας, τέλος, είναι πεπεισμένος ότι ένας απο τους λόγους που έως τώρα επέτρεψε στην χώρα του να περιορίσει, σε ένα βαθμό, την αύξηση των κρουσμάτων, είναι ότι «τα μέτρα ασφαλείας και πρόληψης δεν καταργήθηκαν ποτέ εντελώς. Για παράδειγμα, παρέμεινε πάντα σε ισχύ η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ