today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

ΗΠΑ: Περίπου 900.000 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού μέσα σε μια εβδομάδα

Περίπου 900.000 Αμερικανάκια ηλικίας 5 έως 11 ετών θα έχουν λάβει μέχρι το τέλος της ημέρας (ώρα ΗΠΑ) την πρώτη τους δόση του εμβολίου της Pfizer για την Covid-19 από τότε που ξεκίνησε στη χώρα η εκστρατεία εμβολιασμού αυτής της ηλικιακής ομάδας πριν από μια εβδομάδα.

Αυτή είναι «μια καλή αρχή», δήλωσε σήμερα ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την καταπολέμηση της πανδημίας, Τζεφ Ζίεντς, ανακοινώνοντας τα στοιχεία σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.

Προέβλεψε επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς τα κέντρα εμβολιασμού θα προμηθεύονται σταδιακά με δόσεις εμβολίων για παιδιά.

Στις ΗΠΑ ζουν 28 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών.

Περίπου «700.000 περισσότερα ραντεβού έχουν ήδη κλείσει» σε φαρμακεία, πρόσθεσε ο Ζίεντς.

Εκτός από τα φαρμακεία, εμβόλια μπορούν να χορηγούνται από ορισμένους παιδιάτρους, σε νοσοκομεία παίδων ή σε εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για αυτή τη νέα καμπάνια. Συνολικά έχουν προγραμματιστεί 20.000 τοποθεσίες εμβολιασμού για παιδιά, υπενθύμισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο εμβολιασμός αυτής της ηλικιακής ομάδας ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μετά την έγκριση των υγειονομικών αρχών.

Το εμβόλιο χορηγείται σε δύο δόσεις, με χρονική απόσταση τριών εβδομάδων, όπως και στις λοιπές ηλικιακές ομάδες. Αλλά η δόση έχει προσαρμοστεί σε 10 μικρογραμμάρια, σε σύγκριση με τα 30 μικρογραμμάρια που χορηγείται στις μεγαλύτερες ομάδες.

«Ακόμα κι αν τα παιδιά είναι πιο ανθεκτικά απέναντι σε αυτόν τον ιό από όσο οι ενήλικες, συνεχίζουν να διατρέχουν κίνδυνο», τόνισε η Ροσέλ Ουαλένσκι, διευθύντρια των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), της κύριας ομοσπονδιακής υπηρεσίας υγείας της χώρας.

Υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να καταγράφουν κατά μέσο όρο 73.000 νέα κρούσματα Covid-19 την ημέρα και περίπου 1.000 θανάτους ημερησίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ