today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Μακρόν: Η αναμνηστική δόση υποχρεωτική τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών

Η αναμνηστική δόση υποχρεωτική τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών 

Η Γαλλία θα συνδέσει τη διατήρηση του υγειονομικού πάσου, του εγγράφου που είναι απαραίτητο για μια φυσιολογική καθημερινή ζωή, με τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 για τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, ανακοίνωσε απόψε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα γίνει υποχρεωτική τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών ώστε να μπορούν να διατηρήσουν το υγειονομικό τους πάσο, όπως είπε.

“Για τους άνω των 65 ετών, “από τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να δικαιολογήσετε με μια αναμνηστική δόση του εμβολίου την παράταση ισχύος του υγειονομικού σας πάσου”, δήλωσε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, καθώς οι μολύνσεις αυξήθηκαν εκ νέου στη Γαλλία.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η δυνατότητα εμβολιασμού με αυτή την αναμνηστική δόση θα διευρυνθεί στα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών από τον προσεχή μήνα και κάλεσε τους Γάλλους που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν “απέναντι στην αναζωπύρωση της επιδημίας”.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 και τα στοιχεία των νοσηλειών στα νοσοκομεία λόγω της Covid είναι ανησυχητικά.

Ζήτησε την επιτάχυνση του εμβολιασμού με τις αναμνηστικές δόσεις για τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους πολίτες και είπε ότι μια τρίτη δόση θα δοθεί σε άτομα ηλικίας 50 έως 64 ετών από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Μακρόν προειδοποίησε για την εμφάνιση ενός πέμπτου κύματος λοιμώξεων στην Ευρώπη και προέτρεψε τη μικρή μειονότητα των Γάλλων πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν. “Εμβολιαστείτε. Εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Εμβολιαστείτε για να ζήσετε φυσιολογικά”, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι δεδομένης της επιδημίας Covid-19, οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για να προχωρήσει η προγραμματισμένη αναμόρφωση του δαπανηρού συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας.

Η προώθηση της επίμαχης συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης ήταν κεντρικό στοιχείο της εκλογικής πλατφόρμας του Μακρόν το 2017, αλλά διακόπηκε από την πανδημία.

“Από το 2022 και μετά, θα χρειαστεί να λάβουμε σαφείς αποφάσεις όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος”, είπε ο Μακρόν.

Οι προεδρικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ