today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Μ.Χριστοδουλάκης: Η κυβέρνηση αδύναμη και ανίκανη να πάρει τολμηρά και γενναία μέτρα

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας κι όπως αναφέρει, δεν είναι «καθόλου τυχαίο ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτήν για τη διαχείριση της πανδημίας βρίσκεται στο ναδίρ».

Μάλιστα, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι η κυβέρνηση είναι «αμέτοχος παρατηρητής απέναντι στον εφιάλτη της πανδημίας, αδύναμη και ανίκανη να πάρει τολμηρά και γενναία μέτρα».

Ο κ. Χριστοδουλάκης σημειώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής είχε εγκαίρως ειδοποιήσει, πως «το ΕΣΥ πολιορκείται, οι υγειονομικοί περιγράφουν τραγικές καταστάσεις στα νοσοκομεία, οι αρμόδιοι της κυβέρνησης προαναγγέλλουν ότι βαριά ασθενείς θα “επιλέγονται” να μείνουν εκτός εντατικών».

Επικρίνει ακόμη έντονα τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι «περιορίζεται σε “οδηγίες” και σε μεταφορά της ευθύνης των ελέγχων στους πολίτες και στους επαγγελματίες. Αδιαφορώντας βέβαια για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται για τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα για τους αυτοαπασχολούμενους».

Προσθέτει ότι δεν γίνεται τίποτε απολύτως για την ενίσχυση των αντοχών του ΕΣΥ και την κάλυψη των κενών του, ούτε καμία δραστική απόφαση για επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών και αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ