Κορωνοϊός: Θα ενταθούν οι έλεγχοι στην Αχαΐα για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Φωτογραφία αρχείου - ΑΠΕ

Σύσκεψη, με αντικείμενο τον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων και την πορεία των ελέγχων για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, έναντι του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου.

Όπως ανακοινώθηκε, «η δράση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να ξεπεραστεί η υγειονομική έξαρση». Επίσης, αποφασίστηκε ότι «η συνεχής παρουσία σε χώρους όπου παρατηρούνται μεγάλες συναθροίσεις πολιτών θα συνεχιστεί με αιφνιδιαστικούς ελέγχους από μικτά κλιμάκια σε καθημερινή βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου».

Σε δηλώσεις που έκανε ο Χαράλαμπος Μπονάνος μετά το τέλος της σύσκεψης, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «στην κρίσιμη αυτή, επιδημιολογικά, περίοδο που διανύουμε, επιβάλλεται η αυστηρή τήρηση των μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» και πρόσθεσε: «Πρέπει όλοι να δείξουμε την απαραίτητη ευθύνη και ωριμότητα. Κυρίως πρέπει να αποφασίσουν να εμβολιαστούν όλοι όσοι στέκονται σκεπτικοί απέναντι στην εμβολιαστική πράξη. Πρέπει να προστατέψουμε όλοι την υγεία μας και αποτελεί και ατομική ευθύνη να το κάνουμε, τηρώντας του απλούς κανόνες της χρήσης μάσκας, της καλής ατομικής υγιεινής και της τήρησης των αποστάσεων. Η περιφερειακή αρχή βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με όλους τους φορείς ελέγχου. Ενώνουμε δυνάμεις και δεν έχουμε κανένα περιθώριο εφησυχασμού».