today-is-a-good-day
20 C
Athens

Α.Ξανθός: Η κυβέρνηση έχει βάλει την Επιτροπή στην άκρη

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 δήλωσε “μπροστά στο αδιέξοδο στο οποίο έχουμε βρεθεί και μπροστά στην απώλεια ελέγχου της πανδημίας απαιτείται ένα συνολικό restart σε όλα τα επίπεδα. Και στην υγειονομική στρατηγική και στην επιστημονική εποπτεία της διαχείρισης και στην αξιόπιστη παρέμβαση στην κοινή γνώμη για να πείσουν και να καταφέρουμε να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού”.

Πρόσθεσε ότι “σε όλα τα επίπεδα χρειάζεται μια νέα αρχή, μια επανεκκίνηση και κατά την άποψή μου θα ήταν καίριας σημασίας μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να συζητηθεί η έκτακτη συνθήκη στην οποία βρισκόμαστε σήμερα και την ανάγκη μιας διεξόδου”.

Ερωτηθείς αν αμφισβητείται η σημερινή επιτροπή απάντησε ότι “η επιτροπή συχνά εργαλειοποιήθηκε, συχνά αγνοήθηκε και αυτή την περίοδο κατά την άποψή μου συνειδητά η κυβέρνηση, ειδικά μετά το καλοκαίρι την έχει βάλει στην άκρη και έχει ειπωθεί δημόσια αυτό και από τον υπουργό Υγείας. Ακούν τους επιστήμονες αλλά έως εκεί”.

“Δεν αμφισβητεί κανείς την επιστημονική εγκυρότητα ούτε το κύρος ούτε την αξιοπιστία της πλειονότητας των μελών της επιτροπής. Αν υπάρχει πρόβλημα, είναι στο ότι σαν σώμα πολλές φορές αποδέχθηκαν αυτόν τον ρόλο, είναι γνωστό ότι πολλές φορές βρέθηκαν σε μια κατάσταση, που καλούνταν εκ των υστέρων να νομιμοποιήσουν επιστημονικά προειλημμένες πολιτικές αποφάσεις” υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.

Σχετικά με την καθυστέρηση της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό που είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι “τις καμπάνιες τις κάνουν οι κυβερνήσεις, δεν τις κάνουν τα πολιτικά κόμματα. Μπορούν να συνεισφέρουν. Το υλοποιούμε με τις περιορισμένες δυνάμεις μας σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και πειθούς”.

“Είμαστε υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων δημόσιας υγείας, όπου κρίνεται ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος” επανέλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ