today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Ο Κ.Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη COP26 για την κλιματική αλλαγή

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει και θα μιλήσει στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26, που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη.

Υπενθυμίζεται πως οι παγκόσμιοι ηγέτες μεταβαίνουν στη Γλασκώβη σήμερα για τη Διάσκεψη, η οποία θεωρείται ως μείζονος σημασίας στην αντιμετώπιση των καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Η COP26, που καθυστέρησε ένα χρόνο λόγω της πανδημίας της covid-19, έχει στόχο να διατηρήσει ζωντανή τη δέσμευση να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας της Γης στον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, ένα επίπεδο το οποίο οι επιστήμονες θεωρούν ότι θα αποτρέψει τις πιο καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, στον οποίο δεσμεύθηκαν σχεδόν 200 χώρες το 2015 υπογράφοντας τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, απαιτείται ισχυρή πολιτική θέληση και διπλωματία προκειμένου να αντισταθμιστούν η ανεπαρκής δράση και οι κενές υποσχέσεις που χαρακτηρίζουν μεγάλο μέρος της παγκόσμιας πολιτικής για το κλίμα.

Στη διάρκεια της COP26 θα πρέπει να διασφαλιστούν πιο φιλόδοξες δεσμεύσεις για τον περιορισμό των αερίων του θερμοκηπίου, να συμφωνηθεί η χρηματοδότηση της κλιματικής μετάβασης και να ολοκληρωθεί η κατάρτιση των κανόνων προκειμένου να εφαρμοστεί η Συμφωνία του Παρισιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ