today-is-a-good-day
17 C
Athens

Γερμανία – Πρόεδρος Εντατικολόγων: Πολύ διαφορετικός ο φετινός χειμώνας αναφορικά με την πανδημία

Ο Πρόεδρος της Διεπιστημονικής Ένωσης Γιατρών Εντατικής Θεραπείας και Επείγουσας Ιατρικής Γκερνό Μαρξ εκτιμά ότι ο χειμώνας που έρχεται «δεν θα είναι πολύ διαφορετικός από τους δύο προηγούμενους» σε ό,τι αφορά την πανδημία και προειδοποιεί για τον κίνδυνο υπερβολικής επιβάρυνσης των νοσοκομείων, από τα οποία, όπως είπε, λείπουν 4000 κλίνες ΜΕΘ σε σύγκριση με πέρυσι.

«Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να περιθάλψουμε περίπου 1600 ασθενείς με Covid-19 στις ΜΕΘ, αλλά ταυτόχρονα μας λείπουν 4000 κλίνες σε σχέση με πέρυσι», δήλωσε ο κ. Μαρξ και έκανε λόγο για «παράλογη κατάσταση», καθώς, όπως εξήγησε, «θα είμαστε μεν σε θέση να περιθάλψουμε όλους τους ασθενείς, αλλά θα χρειαστεί και πάλι να ακυρωθούν χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ νοσηλευτικό προσωπικό θα πρέπει να μετακινηθεί από άλλα τμήματα ή περιοχές».

Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ εξέφρασε από την πλευρά του ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στο κρατίδιο και ζήτησε από τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Δυστυχώς η κατάσταση εξελίσσεται όσο άσχημα φοβόμασταν. Στις περιοχές έξαρσης των κρουσμάτων τα νοσοκομεία γεμίζουν, πλήττονται όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι. Το κλειδί παραμένει ο εμβολιασμός. Μακροπρόθεσμες συνέπειες έχει μόνο ο κορονοϊός και όχι το εμβόλιο», έγραψε ο κ. Ζέντερ στον λογαριασμό του στο Twitter, αναφερόμενος εμμέσως στον ποδοσφαιριστή της Μπάγερν Μονάχου Γιόσουα Κίμιχ, ο οποίος αρνείται να εμβολιαστεί, επικαλούμενος «έλλειψη μελετών σχετικά με τις μακροπρόθεσμες συνέπειες» των εμβολίων.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για θέματα Υγείας και υποψήφιος για το υπουργείο Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ κάλεσε τους πολίτες να προχωρήσουν και στον αναμνηστικό εμβολιασμό και τόνισε ότι πρέπει να οργανωθεί σχετική καμπάνια ενημέρωσης και παρακίνησης των πολιτών. Σημείωσε μάλιστα ότι η Γερμανία έχει σε αυτό το θέμα μείνει πίσω σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ