today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Κομισιόν: Δεκτά από αύριο τα πιστοποιητικά για την COVID από Αρμενία και Ηνωμένο Βασίλειο

Δεκτά θα γίνονται στην ΕΕ τα πιστοποιητικά για την COVID19 που εκδίδονται στην Αρμενία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι εν λόγω χώρες από την πλευρά τους θα δέχονται το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε δύο νέες αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες τα πιστοποιητικά COVID19 που εκδίδονται από την Αρμενία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ισοδύναμα με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID19 της ΕΕ. Ως αποτέλεσμα, οι δύο χώρες θα συνδεθούν με το σύστημα της ΕΕ και τα πιστοποιητικά COVID19 που εκδίδουν θα γίνονται δεκτά στην ΕΕ υπό τους ίδιους όρους με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ. Ταυτόχρονα, οι δύο χώρες συμφώνησαν να αποδεχτούν το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ για ταξίδια από την ΕΕ στις χώρες τους.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς, ανέφερε ότι «το ασφαλέστερο ταξίδι είναι πραγματικότητα χάρη στο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ, το οποίο είναι πλέον το κορυφαίο παγκόσμιο πρότυπο: 45 χώρες σε τέσσερις ηπείρους είναι συνδεδεμένες με το σύστημα και θα ακολουθήσουν περισσότερες τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Είμαστε ανοιχτοί σε άλλες χώρες να ενταχθούν στο σύστημά μας». Οι αποφάσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο 29 Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ