today-is-a-good-day
19 C
Athens

ΜέΡΑ25: “Η βροχή από σφαίρες στο Πέραμα ξύπνησαν μνήμες του 2008”

Επίθεση στην κυβέρνηση με επίκεντρο τα γεγονότα στο Πέραμα που οδήγησαν στο θάνατο ενός πολίτη από πυρά αστυνομικών, εξαπολύει το ΜεΡΑ 25 με ανακοίνωσή του.

Τονίζει ότι «η βροχή από σφαίρες» από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχε ως αποτέλεσμα ένα ανθρωποκυνηγητό ρουτίνας στο Πέραμα να καταλήξει με νεκρό τον ένα από τους (άοπλους) κυνηγημένους, δεν ξύπνησε μόνο μνήμες 2008. Επιβεβαιώνει με τον τραγικότερο τρόπο ότι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επενδύσει στην «ασφάλεια» με τον τρόπο που η «βαθιά Δεξιά» αντιλαμβάνεται τον όρο, τελικά οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα, με τους «φρουρούς της έννομης τάξης» να γίνονται κατά κόρον μέρος των προβλημάτων που αποστολή τους είναι υποτίθεται να λύσουν».

Ταυτόχρονα, σημειώνει το ΜεΡΑ 25, «οι απαράδεκτες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και μάλιστα λαλίστατων, τηλεοπτικών πρωτοκλασάτων Υπουργών, όχι μόνο δεν καθησυχάζουν τους φόβους μας, αλλά εμπεδώνουν ακόμα περισσότερο ότι το επιτελικό κράτος της Μητσοτάκης Α.Ε. δεν συνιστά εξ ορισμού και εκ πεποιθήσεως κράτος δικαίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ