today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Γαλλία: Παράταση της ισχύος του υγειονομικού πάσου ως το τέλος Ιουλίου του 2022

Οι βουλευτές στη Γαλλία ενέκριναν την περασμένη νύκτα το νομοσχέδιο που προβλέπει την παράταση της ισχύος του υγειονομικού πάσου ως τις 31 Ιουλίου 2022.

Το «υγειονομικό πάσο» κατά της covid-19 μπορούν να αποκτήσουν όσοι έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως ή έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορονοϊού προκειμένου να μπορούν να εισέλθουν σε πολλούς δημόσιους χώρους, όπως μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι αλλά και στα μέσα μεταφοράς που διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

Το πάσο αυτό τέθηκε σε ισχύ στις 9 Αυγούστου για την πρόσβαση σε πολλούς χώρους διασκέδασης, άθλησης και πολιτισμού, ενώ από τις 30 Αυγούστου είναι υποχρεωμένοι να το διαθέτουν 1,8 εκατομμύριο εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς που έρχονται σε επαφή με κοινό.

Το νομοσχέδιο πέρασε από την Εθνοσυνέλευση με διαφορά μόλις δέκα ψήφων (135 υπέρ και 125 κατά) και τώρα αναμένεται να εξεταστεί από τη Γερουσία στις 28 Οκτωβρίου.

Με το μέτρο αυτό στόχος της κυβέρνησης είναι να ενθαρρύνει το 26,5% των Γάλλων, που δεν έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου, να ανοσοποιηθούν.

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στη Γαλλία κατά της εφαρμογής του υγειονομικού πάσου, αν και η συμμετοχή σε αυτές έχει μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ