today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Επίσκεψη Ν.Μηταράκη στη Μάλτα – Η διαχείριση του μεταναστευτικού στο επίκεντρο

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών της Μάλτας, Μπάιρον Καμιλέρι, είχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βαλέτα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις κοινές προκλήσεις που Ελλάδα και Μάλτα αντιμετωπίζουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού ως χώρες πρώτης γραμμής.

Παράλληλα, διατύπωσαν την κοινή πεποίθηση ότι το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που είναι υπό διαπραγμάτευση δεν είναι προαπαιτούμενο για την ανάληψη δράσης στους τομείς των εξωτερικών σχέσεων, της προστασίας των συνόρων και τις επιστροφές. Οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν την ανάγκη της αποτελεσματικής προστασίας των συνόρων αλλά και την εγκαθίδρυση ενός συστήματος αλληλεγγύης ως προαπαιτούμενων για μια ανθεκτική και δίκαιη κοινή ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου.

Τέλος, ο κ. Καμιλέρι υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με τις λιβυκές Αρχές, καθώς η πλειονότητα των ροών προέρχονται από αυτή τη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ