Παναμάς: Αναμνηστική δόση με Pfizer σε ομάδες υψηλού κινδύνου

ΑΠΕ

Οι παναμαϊκές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενέκριναν τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου της Pfizer κατά της COVID-19 σε ανθρώπους που θεωρείται ότι διατρέχουν κίνδυνο να παρουσιάσουν βαριές μορφές της νόσου, συμπεριλαμβανομένων των υγειονομικών, των πολιτών ηλικίας άνω των 55 ετών, των φιλοξενούμενων σε οίκους ευγηρίας και κατάκοιτων ασθενών.

Η χώρα της κεντρικής Αμερικής έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 7.275 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 469.440 κρουσμάτων του SARS-CoV-2. Από τον Ιανουάριο, έχουν χορηγηθεί πάνω από 5,5 εκατ. δόσεις εμβολίων, που ανοσοποίησαν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού-στόχου της εκστρατείας.

«Αποφασίσαμε να αρχίσουμε τη διαδικασία χορήγησης ενισχυτικής δόσης στον πληθυσμό αξιοποιώντας το εμβόλιο της Pfizer, ξεκινώντας από αύριο (σ.σ. σήμερα Τετάρτη) σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία» , δήλωσε ο υπουργός Υγείας, ο Λουίς Σούκρε.

Η ενισχυτική δόση θα προσφερθεί σε ανθρώπους που είχαν λάβει τη δεύτερη πριν από τουλάχιστον έξι μήνες και ο πληθυσμός-στόχος του εγχειρήματος αυτού θα είναι κυρίως όσοι διατρέχουν πιο υψηλό κίνδυνο να παρουσιάσουν βαριά μορφή της νόσου που προκαλεί ο κορονοϊός, εξήγησε ο υπουργός.