today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Κρήτη: Κατέρρευσε ναός από τα 6,3 Ρίχτερ. Κατολισθήσεις βράχων και ζημιές σε καταστήματα

Την κατάρρευση ενός μικρού νέου στον Ξερόκαμπο Σητείας, προκάλεσε η σεισμική δόνηση των 6,3 ρίχτερ, λίγο πριν τις 12 και μισή το μεσημέρι, με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Γαύδου.

Ο ναός του Αγίου Νικολάου στη θέση Φαρμακοκέφαλο, όπου βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος της Ζήρου κατέρρευσε από τη δόνηση.

Ο σεισμός που έγινε έντονα αισθητός και είχε διάρκεια, προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα του Ξηρόκαμπου, καθώς έπεσαν ράφια και προϊόντα, ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ζήρου Αλεξάνδρα Παπαθανασάκη, έχουν υπάρξει αναφορές για κατολισθήσεις βράχων σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Τα 6,3 ρίχτερ στην Κρήτη ήταν ο κύριος σεισμός. Σε επιφυλακή για τα επόμενα δύο 24ωρα

Την εκτίμηση ότι ήταν ο κύριος σεισμός αυτός που σημειώθηκε στις 12.24 το μεσημέρι νότια της Ιεράπετρας, εξέφρασε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Σημείωσε πάντως ότι θα πρέπει να περιμένουμε δύο ακόμη 24ωρα να δούμε την μετασεισμική ακολουθία.

Στην ίδια εκτίμηση προέβη και ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας ο οποίος θεωρεί πολύ πιθανό έναν παρόμοιο σεισμό του ίδιου μεγέθους ή λίγο μικρότερο.

Φωτογραφικό υλικό από cretalive news.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ