today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ο Ραούλ Κανιμπάνο αποτυπώνει την ατμόσφαιρα της Κούβας στo νέο του βιβλίο

Ένας από τους πιο ταλαντούχους φωτογράφους στη Λατινική Αμερική, ο Ραούλ Κανιμπάνο υμνεί τη γενέτειρά του στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Absolut Cuba».

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες τριών δεκαετιών, εικόνες παράδοσης, ευτυχίας, τραγωδίας και μαγείας αποτυπώνουν με ακρίβεια την ατμόσφαιρα στο μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής, την Κούβα.

«Αναζητά τους Κουβανούς όπως είναι, σε καθημερινές καταστάσεις, στα σπίτια τους, στους δρόμους, στα χωράφια και στις πόλεις. Σε αυτές τις εικόνες, ο καλλιτέχνης αποτυπώνει το αιώνιο ανθρώπινο δράμα: πίστη, γήρας, θάνατος, παιχνίδια, τρυφερότητα, αγάπη, άγχος και επιθυμία για ομορφιά» τονίζεται στην περιγραφή του βιβλίου.

Ο Λεονάρντο Παντούρα Φουέντες ένας από τους πιο επιτυχημένους και δημοφιλείς σύγχρονους συγγραφείς στη Κούβα έχει γράψει την εισαγωγή του «Absolut Cuba» που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο από τον εκδοτικό οίκο Edition Lammerhuber.

«Όλοι αποκαλύπτονται όπως είναι, εκτίθενται – εν αγνοία τους – στο βλέμμα του καλλιτέχνη, με απλότητα στη σύνθετη ύπαρξή τους, μας δίνουν όψη του εσωτερικού τους βίου και, με αυτόν τον τρόπο, αποκαλύπτουν το άτομο. Για να κάνει μια εικόνα συγκεκριμένη, ο Κανιμπάνο χρειάζεται μόνο τα πρόσωπα και λίγο φως. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο» τονίζει ο συγγραφέας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ