Απορρίφθηκε το αίτημα της Γεωργίας για αναβολή του ματς με την Ελλάδα

Ο δρόμος για το Μουντιάλ του Κατάρ περνάει σήμερα από το Μπατούμι για την εθνική ομάδα, που θα πρέπει να φύγει οπωσδήποτε με τη νίκη από τη Γεωργία για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης, ως μία από τις δύο πρώτες ομάδες των προκριματικών στο Β’ όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης.

Το ματς, όμως, αυτό θα γίνει σε μια δύσκολη ημέρα για τη Γεωργία, καθώς θρηνεί το χαμό οκτώ ανθρώπων, λόγω της κατάρρευσης κτιρίου στο Μπατούμι. Για το λόγο αυτό η ομοσπονδία της χώρας απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή σε UEFA – FIFA, ζητώντας την αναβολή του αγώνα με την Ελλάδα, αλλά το αίτημα δεν έγινε τελικά αποδεκτό. Ετσι το ματς θα διεξαχθεί κανονικά, με τους γηπεδούχους να φορούν μαύρο περιβραχιόνιο, ενώ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Επίσης αποφασίστηκε, για λόγους ασφαλείας, να διεξαχθεί χωρίς θεατές το σημερινό ματς. Να σημειωθεί πως το τραγικό συμβάν, που κόστισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, συνέβη κοντά στο ξενοδοχείο που διαμένει το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί οριστικά χωρίς την παρουσία θεατών για λόγους ασφαλείας και όσοι αγόρασαν εισιτήριο, θα αποζημιωθούν. «Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία εκφράζει τη θλίψη της για την τραγωδία στο Μπατούμι. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των νεκρών, στην πόλη του Μπατούμι και στη Γεωργία στο σύνολό της.

Η ομοσπονδία έστειλε επίσημη επιστολή στη FIFA και την UEFA, τους διοργανωτές του αγώνα, σχετικά με την αναβολή του αγώνα για τον προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Οκτωβρίου. Τα διοικητικά όργανα του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν συμμορφώθηκαν με το αίτημά μας για αναβολή του αγώνα.

Λόγω της τραγωδίας στο Μπατούμι, ο αγώνας θα ξεκινήσει με ένα λεπτό σιγής. Οι παίκτες θα αγωνιστούν με μαύρο περιβραχιόνιο. Επίσης αποφασίστηκε να αλλάξει η απόφαση της 5ης Οκτωβρίου, που επέτρεπε να γεμίσει το 33% της χωρητικότητας του σταδίου για τον αγώνα, καθώς για λόγους ασφαλείας το παιχνίδιθα διεξαχθεί χωρίς θεατές. Οι φίλαθλοι που αγόρασαν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, θα αποζημιωθούν πλήρως για την τιμή του εισιτηρίου», αναφέρει η ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γεωργίας.