today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ομάν: Τουλάχιστον 11 νεκροί από τον κυκλώνα Σαχίν

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ομάν, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τροπικού κυκλώνα Σαχίν, ο οποίος προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές.

Επτά από τα 11 θύματα πέθαναν στην περιοχή Μπατινάχ (βόρεια), σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου της εθνικής επιτροπής διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων. Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται.

Μεταξύ των θυμάτων, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή, ανάμεσά τους ένα παιδί, το οποίο παρασύρθηκε από έναν ορμητικό χείμαρρο και δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους, όταν κατέρρευσε ένα κτίριο έπειτα από κατολίσθηση.

Την Κυριακή, ισχυροί άνεμοι ταχύτητας 139 χιλιομέτρων την ώρα καταγράφηκαν σε απόσταση 65 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Μουσκάτ, οι δρόμοι της οποίας πλημμύρισαν.

Η πολεμική αεροπορία της χώρας έστειλε σήμερα στις πληγείσες περιοχές ελικόπτερα, για να περισυλλέξουν τους εγκλωβισμένους ανθρώπους, ανάμεσά τους ένας κρατούμενος που διασώθηκε από τη στέγη ενός κτιρίου.

Στη Μουσκάτ, σήμερα, ξεριζωμένα δέντρα βρίσκονται πεσμένα στους δρόμους, ενώ μέρος του οδικού δικτύου παραμένει βυθισμένο κάτω από το νερό. Όμως, οι «άμεσες επιπτώσεις» του κυκλώνα έχουν σε μεγάλο βαθμό περάσει, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Ο κυκλώνας Σαχίν στοίχισε χθες τη ζωή σε έξι ανθρώπους στο Ιράν, την ώρα που τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κηρύχθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ