today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ αναφορές σε τηλεοπτικό σταθμό για πλιάτσικο στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτη

Δεν έχουν καταγγελθεί, ούτε έχουν διαπιστωθεί, περιστατικά κλοπών από σπίτια στην Κρήτη όπου από την πρώτη στιγμή έχουν ενισχυθεί οι αστυνομικές δυνάμεις γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, διαψεύδοντας σχετικές αναφορές που έγιναν σε τηλεοπτικό σταθμό.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: «Σχετικά με αναφορές σε τηλεοπτικό σταθμό, για περιστατικά κλοπών από οικίες σεισμοπλήκτων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ανακοινώνεται ότι, τέτοιου είδους περιστατικά δεν έχουν καταγγελθεί στις αστυνομικές Αρχές, ούτε και έχουν διαπιστωθεί από τις περιπολούσες αστυνομικές δυνάμεις και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, από την πρώτη στιγμή, έχει λάβει αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας στις σεισμόπληκτες περιοχές για την παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής και υποστήριξης των κατοίκων και προς αποτροπή κάθε είδους έκνομων ενεργειών».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, αμέσως μετά τον σεισμό τέθηκε σε εφαρμογή στην ευρύτερη περιοχή ο ίδιος σχεδιασμός που είχε εφαρμοστεί και για τις περιοχές της μεγάλης πυρκαγιάς του Αυγούστου στην Αττική, προκειμένου να μην υπάρξει πλιάτσικο στα σπίτια και τις περιουσίες που εγκαταλείφθηκαν, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν περιστατικά τέτοιου είδους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, «με Διαταγή του Αρχηγού, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, έχουν ληφθεί από την πρώτη στιγμή, αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης. Για τον σκοπό αυτό, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου διαθέτει ανά 8ωρο, 24 περιπολίες με 46 αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα – Πεδιάδας, ενώ στους λοιπούς Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, διατίθενται επιπλέον, ανά 8ωρο, 22 περιπολίες με 44 αστυνομικούς».

Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων, όπως έγινε γνωστό, οι δυνάμεις του νομού Ηρακλείου ενισχυθήκαν με 8 περιπολικά και 16 αστυνομικούς από το Λασίθι και το Ρέθυμνο και η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής και υποστήριξης των κατοίκων, ενώ αν χρειαστεί θα μετακινηθούν δυνάμεις και από τα Χανιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ