today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

Βουλή: Συζητείται σήμερα τροπολογία για τον ψηφιακό έλεγχο των μέτρων στις εκπαιδευτικές δομές

Σήμερα, στη Βουλή, θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η τροπολογία για «τη διευκόλυνση με ηλεκτρονικά μέσα της εφαρμογής των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στις εκπαιδευτικές δομές» και για τη «δυνατότητα σύναψης δημοσίων συμβάσεων από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) για την αντιμετώπιση αναγκών ως προς την τήρηση των έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19».

Ειδικότερα, αφορά τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τη φυσική παρουσία στις εκπαιδευτικές δομές μέσω της ειδικής πλατφόρμας edupass.gov.gr και την καταχώρηση των δεδομένων στη θυρίδα της εκπαιδευτικής δομής σχετικά με τον εμβολιασμό και αποτελεσμάτων εργαστηριακών ελέγχων.

Επίσης, αφορά την απευθείας ανάθεση για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών με αντικείμενο τον έλεγχο της τήρησης των έκτακτων μέτρων για τη συμμετοχή των φοιτητών, καθώς και του διδακτικού προσωπικού των Α.Ε.Ι. στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Η τροπολογία του υπ. Παιδείας κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο “Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα “ΑΡΓΟΣ” και λοιπές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών”, το οποίο εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής σήμερα Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ