today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού σε τοπική ραδιοφωνική εκπομπή της Λάρισας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ήταν στο αυτοκίνητο με προορισμό τα Φάρσαλα άκουγε εκπομπή στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό TRT 95,1, όπου αναφερόντουσαν στην επίσκεψή του στο Δαμάσι, τηλεφώνησε και ζήτησε να βγει στον αέρα.

«Καλημέρα! Σας άκουγα στο αυτοκίνητο. Ακούω πάντα τοπικούς σταθμούς. Και είπα να πάρω να πω καλημέρα. Είδατε; Έχει και τα τυχερά η δουλειά», είπε καλημερίζοντας τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς της εκπομπής, οι οποίοι μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό τον ρώτησαν αρχικά για τη παρουσία του στον αγιασμό του σχολείου στο Δαμάσι.

«Το σχολείο είναι πολύ ωραίο. Είχα αναλάβει τη δέσμευση μετά το σεισμό, και μιλώντας με το διευθυντή του σχολείου, ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Πράγματι τα καταφέραμε με τη βοήθεια της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία κάλυψε εξ ολοκλήρου τη χορηγία για να κατασκευαστεί το σχολείο. Και είχα την ευκαιρία σήμερα να κάνω αγιασμό στο Δαμάσι, να μιλήσω με τα παιδιά, με τους γονείς, και να διαπιστώσω βέβαια ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα στην περιοχή.

Άκουσα που τα λέγατε, έχετε δίκιο να τα επισημαίνετε. Έχουμε ακόμα αρκετά σπίτια τα οποία πρέπει να κατασκευαστούν και αυτά. Αλλά νομίζω ότι έχουμε αποδείξει συνολικά στη Θεσσαλία και με τον Ιανό και με το σεισμό, ότι μπορούμε να σταθούμε κοντά στους πολίτες που δοκιμάζονται και πολύ γρήγορα να γιατρέψουμε τις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μεταφέροντας ερωτήσεις ακροατών, οι παραγωγοί της εκπομπής ρώτησαν για τον κατώτατο μισθό.

«Θα έχομε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε όλα αυτά με ησυχία. Να κρατήσετε το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη κάναμε μία σειρά από σημαντικές οικονομικές εξαγγελίες που αφορούν όλους. Μάλιστα τώρα είχα την ευκαιρία να συναντήσω και έναν κτηνοτρόφο στο δρόμο, σταμάτησα και του είπα μια καλημέρα. Να θυμίσω ότι μειώνεται και ο ΦΠΑ στις ζωοτροφές για να στηρίξουμε με αυτόν τον τρόπο τους κτηνοτρόφους μας. Και βέβαια ξέρετε πολύ καλά, η καρδιά της αγροτιάς χτυπάει στη Λάρισα, και έχουμε σημαντικότατους ευρωπαϊκούς πόρους από το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. Καταφέραμε και προστατεύσαμε τις ενισχύσεις των αγροτών μας και νομίζω ότι θα κάνουμε και στον πρωτογενή τομέα σημαντικά πράγματα», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια τον ρώτησαν πώς του ήρθε αυτή η αναφορά στη γαλοπούλα στη συνέντευξη Τύπου. «Αν δεν διανθίσουμε αυτές τις εντάσεις με λίγο χιούμορ δεν περνάει εύκολα η ώρα. Εγώ ήθελα να σας πω μια καλημέρα. Κατευθύνομαι τώρα στα Φάρσαλα, έχουμε και εκεί σημαντικά πράγματα να πούμε για το φράγμα του Ενιπέα που είναι μια εκκρεμότητα μεγάλη για την περιοχή εδώ και δεκαετίες. Και θέλω να σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε έτσι, με χιούμορ, να σχολιάζετε την επικαιρότητα», απάντησε.

Πριν κλείσει ο κ. Μητσοτάκης προσέθεσε: «Όσο η οικονομία αναπτύσσεται και θα αναπτυχθεί πιστεύω με πολύ ισχυρούς ρυθμούς, το είπα και χθες, το επαναλαμβάνω, η ανάπτυξη πρέπει να είναι για όλους τους Έλληνες. Όλοι πρέπει να έχουν μέρισμα από την ανάπτυξη της οικονομίας. Εκεί είναι προσηλωμένη όλη η προσοχή μου και εκεί καταλήγουν όλες οι δημόσιες πολιτικές που εφαρμόζουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ