today-is-a-good-day
19 C
Athens

Αμερικανίδα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του πρίγκιπα Άντριου

Η μήνυση που κατέθεσε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη μια Αμερικανίδα σε βάρος του πρίγκιπα Άντριου, τον οποίο κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση σε συνεργασία με τον χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, όταν εκείνη ήταν ακόμη ανήλικη, του κοινοποιήθηκε στο σπίτι του, κοντά στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η μήνυση κοινοποιήθηκε στον δευτερότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ στις 27 Αυγούστου, ενώ εκείνος απουσίαζε από το σπίτι.

Άλλα έγγραφα, που περιήλθαν στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, αναφέρουν ότι μια πρώτη, διαδικαστική ακρόαση, στην οποία δεν χρειάζεται να παραστεί ο πρίγκιπας, πρόκειται να γίνει την Δευτέρα.

Η Βιρτζίνια Τζιούφρι, η οποία έχει ήδη κατηγορήσει δημοσίως τον Δούκα της Υόρκης, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του στις 9 Αυγούστου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Σύμφωνα με τη μήνυσή της, ο πρίγκιπας είναι «ο ένας από τους ισχυρούς άνδρες» στον οποίο «την έδωσαν για σεξουαλικούς σκοπούς» την εποχή που είχε πέσει θύμα του δικτύου του Τζέφρι Επστάιν, μεταξύ 2000-2002. Τότε, ή Τζιούφρι ήταν 16 ετών. Ο Επστάιν κατηγορήθηκε στις ΗΠΑ και προφυλακίστηκε αλλά αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του, το καλοκαίρι του 2019

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ