today-is-a-good-day
17 C
Athens

Μ. Ζέντερ: Η Γερμανία χρειάζεται τον Λάσετ ως καγκελάριο για να μην υπάρξει αριστερή ολίσθηση

Στο συνέδριο του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) στη Νυρεμβέργη, ο πρόεδρος Μάρκους Ζέντερ προειδοποίησε ότι θα επιδεινωθεί η ζωή εκατομμυρίων πολιτιών εάν συγκυβερνήσουν Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Αριστεροί μετά τις προσεχείς ομοσπονδιακές εκλογές. Γι αυτό πρέπει να εκλεγεί καγκελάριος ο Άρμιν Λάσετ.

Ο Ζέντερ απευθυνόμενος κατά την ομιλία του προς τους αντιπροσώπους είπε ότι «δεν πρέπει να υπάρξει αριστερή ολίσθηση. Η Γερμανία χρειάζεται τον Άρμιν Λάσετ ως καγκελάριο και όχι τον Όλαφ Σολτς ή την Aναλένα Μπέρμποκ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να σταθούμε ενωμένοι πίσω από τον Λάσετ». Ο Βαυαρός πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι σοβαρές οι στιγμές για τη χώρα και το κόμμα», παραπέμποντας στα αρνητικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU). «Αυτό το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, θα αποδείξουμε ότι δεν έχουμε παραιτηθεί ακόμη. Δεν έχω καμία διάθεση να πάω στην αντιπολίτευση», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) προειδοποίησε ότι «μια αριστερή ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα σήμαινε υψηλότερους φόρους, υψηλότερα δημόσια χρέη, περισσότερη γραφειοκρατία και λιγότερη ασφάλεια. Η κατάσταση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων θα επιδεινωθεί».

Ο Ζέντερ επέκρινε ιδιαίτερα το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke). «Πρόκειται για το επίσημο διάδοχο κόμμα του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος της (πρώην Ανατολικής) Γερμανίας (SED), το οποίο δεν έχει αποστασιοποιηθεί ποτέ σαφώς από το κράτος μη-δικαίου της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας (DDR) και την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου. Ο Ζέντερ επεσήμανε επίσης ότι τμήματα της Αριστεράς εξακολουθούν να παρακολουθούνται από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (Verfassungschutz) και επομένως δεν εκπλήσσεται από το γεγονός ότι αυτό το κόμμα θέλει να την καταργήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ