today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Τουρκία-Αίγυπτος: Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών

Η Τουρκία και η Αίγυπτος συμφώνησαν σήμερα να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους με στόχο να εξομαλύνουν τελικώς τις τεταμένες σχέσεις τους, αφού ολοκλήρωσαν τον δεύτερο γύρο των επαφών τους, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν οι επιμέρους διαφορές τους, όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Οι διήμερες συνομιλίες διεξήχθησαν στην Άγκυρα και επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών ήταν οι υφυπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση, συζητήθηκαν διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας, της Λιβύης, της Ανατολικής Μεσογείου και του Μεσανατολικού.

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν αυτές τις διαβουλεύσεις επιβεβαιώνοντας την επιθυμία τους να σημειώσουν πρόοδο στα υπό συζήτηση θέματα και την ανάγκη περαιτέρω βημάτων ώστε να διευκολυνθεί η ομαλοποίηση των σχέσεών τους», επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση.

Οι συνομιλίες με την Αίγυπτο, που μέχρι στιγμής έχουν αποφέρει ελάχιστα, έρχονται σε μια περίοδο που η Τουρκία εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειές της για να μειώσει τις εντάσεις με άλλους περιφερειακούς αντιπάλους της, όπως με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ