today-is-a-good-day
19 C
Athens

Υπ. Υγείας Ιταλίας: Πολύ πιθανό να χορηγηθεί τρίτη δόση εμβολίου

Ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα αναφέρθηκε σήμερα στα επόμενα βήματα της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Θεωρώ πολύ πιθανό να χορηγηθεί μια τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, αρχίζοντας από τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες πολιτών», δήλωσε ο Σπεράντσα.

«Θέλω να δώσω την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει ποτέ πια, ούτε στην Ιταλία, ούτε στην Ευρώπη, πρόβλημα με την προμήθεια και διάθεση δόσεων εμβολίων», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση για τυχόν υποχρεωτικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού της χώρας του, τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν αποκλείει αυτή την δυνατότητα».

Παράλληλα, ο Σπεράντσα δήλωσε ότι η κυβέρνηση Ντράγκι αξιολογεί την επέκταση της χρήσης του «πράσινου πάσου εμβολιασμένων», πέρα από τις κατηγορίες των υγειονομικών και του προσωπικού των σχολείων και πανεπιστημίων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη τύπου, απάντησε ότι τάσσεται υπέρ της τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid 19, όπως και απόφασης για υποχρεωτικό εμβολιασμό, αφού προηγηθεί διάλογος στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ