today-is-a-good-day
17 C
Athens

«Ο Φάρος της Ισότητας»: 3ο διήμερο φεστιβάλ ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, με παράλληλες δράσεις στην Αλεξανδρούπολη και τις Φέρες, το 3ο διήμερο Φεστιβάλ «Ο Φάρος της Ισότητας», που διοργανώνει το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, «στο πλαίσιο της προσπάθειας για την υπέρβαση κάθε μορφής έμφυλων ανισοτήτων».

Στόχος της διοργάνωσης είναι «να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί το μεγαλύτερο δυνατό κοινό και ειδικά το νεανικό, μέσα από ποικίλες δράσεις, εκθέματα και ενημέρωση από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου, για το σύνολο του έργου», μέσω πλούσιου ενημερωτικού υλικού, προβολής ταινιών, αθλητικών δραστηριοτήτων και μουσικών συναυλιών «που αντιμάχονται τις έμφυλες ανισότητες, αποστέλλοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών και συνακόλουθα υπέρ της ισότητας των φύλων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, το οποίο θα χαιρετίσουν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Γιάννα Χορμόβα και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, έχει ως εξής:

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, στην Αλεξανδρούπολη

Στις 20.00, βραδινή ποδηλατοβόλτα με κεντρικό σύνθημα «Φρένο στη βία κατά των γυναικών», με σημείο εκκίνησης τον Φάρο.
Στις 21.00, αποκαλυπτήρια τοιχογραφίας με κεντρικό μήνυμα «Καμία υπομονή. Καμία επόμενη», του καλλιτέχνη Γιάννη Μητρουλάκη, αφιερωμένη στις γυναίκες-θύματα βίας, στην κεντρική είσοδο του Δημοτικού Σταδίου Φώτης Κοσμάς και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης.
Στις 10.00, προβολή ταινίας «Τα χελιδόνια της Καμπούλ», στο θερινό κινηματογράφο «Φλοίσβος», σε συνεργασία με την κινηματογραφική λέσχη Αλεξανδρούπολης.

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, στις Φέρες, από τις 20.00 έως τις 23.00, στην πλατεία Ομονοίας:

-Περίπτερο του Συμβουλευτικού Κέντρου με διανομή ενημερωτικού υλικού.
-Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Βία κατά των γυναικών: Η λέξη που δε λες…».
-«Το σεντόνι της ισότητας», δράση αποτύπωσης μικρών και μεγάλων του δικού τους μηνύματος ενάντια στη βία κατά των γυναικών.
-«20 αφίσες», παλαιότερες δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου ζωντανεύουν ξανά.
-«Οι άνθρωποι πίσω από τους αριθμούς», μνημείο αφιερωμένο στις γυναίκες-εξυπηρετούμενες του Συμβουλευτικού Κέντρου και τα παιδιά τους, που βρήκαν τη δύναμη ν’ αποδράσουν από την κακοποιητική σχέση.

Την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου, οι δράσεις των Φερών θα μεταφερθούν στην παραλιακή οδό Αλεξανδρούπολης από τις 20.00 έως τις 23.30, όπου θα διεξαχθεί και τουρνουά μπάσκετ 3×3 με μεικτές ομάδες κοριτσιών αγοριών, σε ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα κατά μήκος της παραλιακής οδού, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μουσική συναυλία με τη Νικόλ Σαραβάκου, αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, στο ανοιχτό θέατρο πλησίον του Αγίου Εύπλου, με ελεύθερη είσοδο και προκράτηση θέσεων στο link https://forms.gle/U3FKY26fjas85she7.

Σημειώνεται πως η διοργάνωση των εκδηλώσεων, με δεδομένη την έκτακτη συνθήκη για τη δημόσια υγεία λόγω κορονοϊού, θα πραγματοποιηθεί με τήρηση των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ