today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ιταλία: Δημοσιογράφος της La Repubblica δέχθηκε επίθεση από αντιεμβολιαστή

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας La Repubblica Φραντσέσκο Τζοβανέτι δέχθηκε σήμερα επίθεση από αντιεμβολιαστή και επικριτή του «πράσινου πάσου». Ο δράστης εργάζεται σε δημόσιο σχολείο ως βοηθητικό προσωπικό και γρονθοκόπησε τον δημοσιογράφο έξω από το υπουργείο Παιδείας, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Ο δημοσιογράφος της ιταλικής εφημερίδας προσπάθησε να κάνει ερωτήσεις στους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση και να καταλάβει για ποιο λόγο αντιδρούν στην επιβολή του «πράσινου πάσου εμβολιασμένων» σε όλα τα σχολεία της χώρας.

«Γιατί με απειλείς και μου είπες ότι θα με αποκεφαλίσεις;» ρώτησε ο Τζοβανέτι τον διαδηλωτή. Αντί για απάντηση, όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο, έλαβε γροθιά στο πρόσωπο. Από τον συγκεκριμένο υπάλληλο του ιταλικού δημοσίου αφαιρέθηκε η άδεια οπλοφορίας που κατείχε και τώρα αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Αύριο το μεσημέρι, τέλος, σε κινητοποίηση που θα οργανωθεί στο κέντρο της Ρώμης, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι θα ζητήσουν να σταματήσουν οι απειλές και βίαιες συμπεριφορές σε βάρος τους και να διασφαλιστεί η ελεύθερη ενημέρωση για το κρίσιμο θέμα της πανδημίας κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ