today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

ΗΠΑ: Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Λουιζιάνα, ενώ αναμένεται ο τυφώνας Άιντα

Ο τυφώνας Άιντα αναμένεται να προσεγγίσει στις ακτές των ΗΠΑ σήμερα ως μία «ακραία επικίνδυνη» καταιγίδα Κατηγορίας 4, που μπορεί να πλημμυρίσει το μεγαλύτερο μέρος της ακτογραμμής στη Λουιζιάνα, καθώς η πολιτεία δίνει μάχη για να αντιμετωπίσει την έξαρση της πανδημίας COVID-19 που δοκιμάζει την αντοχή των νοσοκομείων.

Η αναφερόμενη καταιγίδα ενισχύθηκε χθες, γρηγορότερα από ότι προέβλεπαν οι αξιωματούχοι, καθώς κάτοικοι της Ακτής του Κόλπου απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και οι επιχειρήσεις έκλεισαν.

Η Νότια Λουιζιάνα βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με τις συνέπειες από το πέρασμα του τυφώνα Λάουρα πριν από ένα χρόνο.

Η Λουιζιάνα καταγράφει επίσης, τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19 ανά 100.000 κατοίκους στις ΗΠΑ κατά τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζον Μπελ Έντουαρτς δήλωσε χθες, ότι οι άνεμοι του τυφώνα Άιντα θα είναι ισχυροί και θα πλήξουν μία περιοχή 482 χιλιομέτρων, ενώ ο αναφερόμενος τυφώνας, μπορεί να εξελιχθεί στο χειρότερο πλήγμα ακραίων καιρικών συνθηκών που θα δεχθεί η πολιτεία από το 1850.

Η Λουιζιάνα δέχθηκε ένα καταστροφικό πλήγμα κατά την προηγούμενη εβδομάδα πριν από 16 χρόνια, από τον τυφώνα Κατρίνα, με συνέπεια το θάνατο 1.800 ανθρώπων.

Η πολιτεία δεν προγραμματίζει την εκκένωση των νοσοκομείων που δέχονται πιέσεις από τις εισαγωγές των ασθενών που νοσούν από την COVID-19, όπως δήλωσε ο Έντουαρτς.

Την Παρασκευή, αναφέρθηκαν περισσότερα από 3.400 νέα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19, ενώ νοσηλεύονται περίπου 2.700 άνθρωποι με κορωνοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ