today-is-a-good-day
19 C
Athens

Αφγανιστάν: “Ριτς” ονομάστηκε το βρέφος που γεννήθηκε εν πτήσει, στη διάρκεια επιχείρησης απομάκρυνσης πολιτών

Ένα κοριτσάκι, που γεννήθηκε μέσα σε ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος εν πτήσει στο πλαίσιο της επιχείρησης απομάκρυνσης ανθρώπων από το Αφγανιστάν, πήρε το όνομά του από το όνομα του αεροσκάφους.

Το κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο στην Αμερικανική Αεροπορική Βάση Ramstein στη Γερμανία και ονομάστηκε “Ριτς” από το διακριτικό σήμα του αεροπλάνου, είπε σήμερα στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου στο Πεντάγωνο ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη Τοντ Γουόλτερς.

Τα αεροσκάφη τύπου Boeing C-17 που χρησιμοποιεί η αμερικανική πολεμική αεροπορία χρησιμοποιούν συχνά το διακριτικό σήμα “Reach” ακολουθούμενο από έναν συνδυασμό αριθμών.

Το σαββατοκύριακο ο αμερικανικός στρατός έγραψε στο Twitter ότι στη διάρκεια μιας πτήσης από το Κατάρ προς τη Γερμανία έπιασαν οι πόνοι μια έγκυο Αφγανή, η οποία μάλιστα εμφάνισε επιπλοκές.

Η κατάστασή της βελτιώθηκε όταν το αεροσκάφος κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψος προκειμένου να αυξήσει την πίεση, γεγονός που συντέλεσε στο να σωθεί η ζωή της.

Στρατιώτες βοήθησαν να την Αφγανή να φέρει στον κόσμο το μωρό της μέσα στο αεροσκάφος, προτού η γυναίκα μεταφερθεί με το νεογέννητο προς ένα κοντινό νοσοκομείο.

Όπως είπε ο Γουόλτερς, έκτοτε ο αμερικανικός στρατός ήρθε σε επικοινωνία με τους γονείς του νεογέννητου.

“Όπως μπορείτε εύκολα να φανταστείτε, ως πιλότος μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας , το όνειρό μου είναι να δω αυτό το μικρό παιδί ονόματι Ριτς να μεγαλώνει, να είναι αμερικανίδα πολίτης και να πετάει αμερικανικά μαχητικά”, αστειεύτηκε ο Γουόλτερς.

Η γερμανική αεροπορική βάση λειτουργεί ως ενδιάμεσος σταθμός για τους ανθρώπους που απομακρύνονται από το Αφγανιστάν.

Προς το παρόν, από εκεί συνήθως μεταφέρονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλες, κοντά στην πόλη της Ουάσινγκτον, και στη συνέχεια κατανέμονται στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Η βάση Ράμσταϊν, κοντά στην πόλη Καϊζερσλάουτερν της δυτικής Γερμανίας, είναι η μεγαλύτερη αεροπορική βάση των ΗΠΑ σε μη αμερικανικό έδαφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ