today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως 29 Αυγούστου το φεστιβάλ SNF Nostos 2021

Ξεκίνησε σήμερα το φεστιβάλ SNF Nostos 2021 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το οποίο φέτος μεταφέρθηκε από τον Ιούνιο στο τέλος του Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 29 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα του SNF Nostos 2021 περιλαμβάνει:

Στις 25 Αυγούστου, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ, που υλοποιούνται με την επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού  iMEdD (incubator for Media Education and Development), και το SNG Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, θα πραγματοποιήσουν, στο πλαίσιο του SNF Nostos, μια ανοιχτή συζήτηση για τη Συμβίωση μεταξύ Ανθρωπότητας και Τεχνητής Νοημοσύνης.

Μια από τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις του SNF Nostos είναι σήμερα ο αγώνας δρόμου SNF Nostos Run  που δίνει τη δυνατότητα σε όσους αγαπούν τον αθλητισμό και την άσκηση να τρέξουν και πάλι παρέα και να ξυπνήσουν το μουδιασμένο από την καραντίνα σώμα τους. Ο βραδινός αγώνας δρόμου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, περιλαμβάνει διαδρομές των 6 και των 10 χιλιομέτρων, καθώς και διαδρομή 1 χιλιομέτρου για αθλητές των Special Olympics. Η εκκίνηση δίνεται κατά τη δύση του ηλίου με αφετηρία το κέντρο της Αθήνας, και τερματισμό στο ΚΠΙΣΝ.

Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος» και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence» της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τις 26 ως τις 28 Αυγούστου, το SNF Nostos Conference 2021, με θέμα «Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη» θα εξερευνήσει, όχι μόνο τις τεχνολογίες που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας, αλλά και τις ιδέες, τις αρχές και τα ερωτήματα που θα διαμορφώσουν το πώς θα το κάνουν.

Θα υπάρχει επίσης μουσικό πρόγραμμα με ανερχόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες της διεθνούς και εγχώριας μουσικής που θα ανεβαίνουν στις σκηνές του SNF Nostos.

Επίσης θα υπάρξουν παραστατικές Τέχνες και Προβολές ενώ νέοι καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) της ARTWORKS θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα παραστάσεων χορού και κινηματογραφικών προβολών ταινιών μικρού μήκους (όλες τις ημέρες). Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσιάζει επίσης ένα σύνολο διαδραστικών εγκαταστάσεων παρουσιάζοντας στο κοινό του SNF Nostos τις πιο προηγμένες τάσεις από τον χώρο των εικαστικών με εκθέσεις και εγκαταστάσεις που προκαλούν θαυμασμό, γεννούν συναισθήματα, διεγείρουν τη σκέψη και φέρνουν κοντά την τεχνολογία με τον άνθρωπο.

Φυσικά και φέτος, δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το πρόγραμμα οι εκδηλώσεις για παιδιά και οικογένειες, ενώ στο πλαίσιο της θεματικής Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη, το SNF Nostos παρουσιάζει μια σειρά εκδηλώσεων και παιχνιδιών υπό το πρίσμα της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ