today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Νέες εγκαταστάσεις για τα εμβόλια Pfizer και Μοderna ενέκρινε ο ΕΜΑ

Η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Φάρμακα (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) υιοθέτησε συστάσεις που θα αυξήσουν την παραγωγική ικανότητα και την προσφορά εμβολίων COVID-19 στην ΕΕ.

Η CHMP ενέκρινε μία επιπλέον τοποθεσία παραγωγής για την παραγωγή του Comirnaty, του εμβολίου για την COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer. Βρίσκεται στο Σεν Ρεμί Σιρ Αβρ, στη Γαλλία, λειτουργεί από την Delpharm και θα παράγει τελικό προϊόν. Οι εν λόγω εγκαταστάσεις θα επιτρέψουν την παροχή περίπου έως και 51 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων το 2021.

Ο EMA ενέκρινε επίσης μια νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο παραγωγής της BioNTech στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας, η οποία αυξάνει την ικανότητα παραγωγής δραστικών ουσιών κατά περίπου 410 εκατομμύρια δόσεις το 2021.

Παράλληλα, η CHMP ενέκρινε ακόμη μία τοποθεσία παραγωγής για την παραγωγή του Spikevax, του εμβολίου για την COVID-19 που αναπτύχθηκε από τη Moderna.

Βρίσκεται στο Μπλούμινγκτον, στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών και λειτουργεί από την Catalent. Οι εγκαταστάσεις αφορούν στην παραγωγή τελικού προϊόντος.

Εκτός από τη νέα μονάδα παραγωγής για αυτό το εμβόλιο, η CHMP ενέκρινε επίσης αρκετές εναλλακτικές εγκαταστάσεις που είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο των παρτίδων και τη συσκευασία του τελικού προϊόντος που κατασκευάζεται από την Catalent.

Αυτές οι συστάσεις δεν απαιτούν απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι χώροι μπορούν να λειτουργήσουν αμέσως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ