today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

ΝΑΤΟ: Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Περίπου 12.000 έχουν απομακρυνθεί

Περίπου 12.000 ξένοι και Αφγανοί που εργάζονται για πρεσβείες και διεθνείς οργανώσεις αρωγής έχουν απομακρυνθεί από την Κυριακή από το Αφγανιστάν από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ, δήλωσε χθες, Παρασκευή, αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

“Η διαδικασία εκκένωσης είναι αργή, καθώς είναι επικίνδυνη, επειδή δεν θέλουμε οποιαδήποτε μορφή συγκρούσεων με μέλη των Ταλιμπάν ή πολίτες που βρίσκονται έξω από το αεροδρόμιο”, σημείωσε ο ίδιος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, σε δηλώσεις που έκανε στο Reuters.

Εν μέσω χάους και πληροφοριών για βιαιότητες από τους Ταλιμπάν, τα δυτικά κράτη αγωνίζονται να αυξήσουν τον ρυθμό των εκκενώσεων μετά την ανάληψη του ελέγχου της χώρας πριν από περίπου μια εβδομάδα.

Οι Ταλιμπάν απέρριψαν ότι φέρουν ευθύνη για το χάος που επικρατεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, το οποίο πολιορκείται από χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα, λέγοντας ότι η Δύση θα μπορούσε να έχει ένα καλύτερο σχέδιο εκκένωσης.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εντός και γύρω από το αεροδρόμιο από την Κυριακή, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και των Ταλιμπάν, ενώ οπλισμένα μέλη του ισλαμιστικού κινήματος που βρίσκονται γύρω από αυτό καλούν όσους δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ