today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

ΜέΡΑ25: Υποκριτικό το ενδιαφέρον κυβέρνησης, ΠτΔ και ΕΕ για την τύχη των Αφγανών πολιτών

Αρνητικά σχολιάζει το ΜέΡΑ25 τη σημερινή επίσκεψη των υπουργών Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη στον Έβρο, υποστηρίζοντας ότι μεταβαίνουν στην περιοχή «για να κηρύξουν εκ νέου το δόγμα της μισάνθρωπης αποτροπής κατατρεγμένων από τους πολέμους της Δύσης».

Ειδικότερα για τον κ. Χρυσοχοΐδη, το ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι «το γεγονός δεν δείχνει απλά μια τρομερή αντίστιξη, ότι δηλαδή ένας υπουργός Προστασίας που αδυνατεί να προστατεύσει το εσωτερικό της χώρας, έχει το θράσος να υπαινίσσεται ότι δύναται να προστατεύσει τα σύνορα». Προσθέτει ότι η «επικοινωνιακή αλήθεια» που εκπέμπει είναι ακόμα χειρότερη: ότι οι άμαχοι πρόσφυγες είναι κάτι από το οποίο χρειαζόμαστε “προστασία”. Ότι οι ίδιοι άνθρωποι που είδαμε όλοι στα ρεπορτάζ να κρέμονται από αεροπλάνα για να ξεφύγουν από το χάος που άφησε πίσω της η Δύση, δεν χρειάζονται βοήθεια, αλλά “δυναμική αποτροπή”».

Επίσης τονίζει ότι ακόμη σημαντικότερο είναι το εξής: «Όλες οι υποκριτικές οιμωγές για το Αφγανιστάν και τους πολίτες του, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, από τα χείλη της κυβέρνησης, της Προεδρίας της Δημοκρατίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της υπόλοιπης “πολιτισμένης” ιμπεριαλιστικής τους Δύσης, εξατμίστηκαν μαζί με τα κροκοδείλια δάκρυα που τις συνόδευαν, νανοδευτερόλεπτα αφότου ειπώθηκαν, και η κυβέρνηση και η ΕΕ ξαναρχίζουν το γνώριμο μακάβριο παζάρι με “ασφαλείς τρίτες χώρες”, “ικανότητες αποτροπής” και δεν αργεί και το “γιατί δεν μένουν στις χώρες τους να πολεμήσουν”».

Όμως, σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 υπάρχει και η άλλη επιλογή: «Η πραγματική, ειλικρινής αλληλεγγύη των πολιτών της χώρας μας, της Ευρώπης και του κόσμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ