today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Η βρετανική κυβέρνηση επενδύει 232 εκ. λίρες για την Ολυμπιακή ομάδα

Η βρετανική κυβέρνηση θα διαθέσει 232 εκατομμύρια λίρες, επιπλέον της χρηματοδότησης της Εθνικής Λοταρίας, για την υποστήριξη των αθλητών εν΄ όψει των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι το 2024, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Η συγκεκριμένη επένδυση, που είναι ενισχυμένη σε ποσοστό 44% σε σχέση με τα χρήματα που διατέθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει τους επίδοξους Ολυμπιονίκες, καθώς επίσης, τους προπονητές και το βοηθητικό προσωπικό. Παράλληλα, το Τμήμα Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού (DCMS) θα υποστηρίξει επίσης, αθλητές και προπονητές που στοχεύουν στην επιτυχία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς, αλλά και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ολυμπιακή ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, κατέκτησε 65 μετάλλια σε 25 αθλήματα στο Τόκιο και κατετάγη τέταρτη στον πίνακα μεταλλίων, ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θ΄ αρχίσουν στην ιαπωνική πρωτεύουσα, στις 24 Αυγούστου.

«Η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, μάς έδειξε τα καλύτερα της χώρας, στο Τόκιο, επιδεικνύοντας αθλητική ικανότητα, σκληρή εργασία και ρεκόρ», σχολίασε σχετικά ο Τζόνσον και πρόσθεσε: «Αυτή η αυξημένη χρηματοδότηση, θα υποστηρίξει την Ολυμπιακή ομάδα για να παρουσιάσει τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις τους σε τρία χρόνια στο Παρίσι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ