today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Γιατί η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρι μηνύει τώρα τον πρίγκιπα Άντριου;

Μήνυση εις βάρος του πρίγκιπα Άντριου κατέθεσε η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρι, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη υποστηρίζοντας ότι ο Βρετανός γαλαζοαίματος την κακοποίησε σεξουαλικά, όταν εκείνη ήταν ανήλικη.

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μήνυση, ο πρίγκιπας Άντριου, δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου, κακοποίησε σεξουαλικά την Τζιούφρι, αρκετές φορές, μία εξ αυτών στο σπίτι της Γκισλέιν Μάξγουελ στο Λονδίνο, ενώ σε μια άλλη περίπτωση στην έπαυλη του Τζέφρι Έπσταϊν στη Νέα Υόρκη, και στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, όταν η καταγγέλλουσα ήταν 17 ετών.

 

Η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρι ισχυρίζεται ότι «εξαναγκάστηκε σε σεξουαλικές πράξεις δεχόμενη απειλές από τον Τζέφρι Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου» και ότι «φοβόταν τον θάνατο ή τον σωματικό τραυματισμό της ή άλλων επιπτώσεων λόγω των ισχυρών διασυνδέσεων, του πλούτου και της εξουσίας που είχαν».

 

Σε δήλωσή της στο People η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρι είπε: «Θεωρώ τον πρίγκιπα Άντριου υπεύθυνο για όσα μου έκανε. Οι ισχυροί και οι πλούσιοι δεν απαλλάσσονται από το να λογοδοτούν για τις πράξεις τους. Ελπίζω ότι και άλλα θύματα θα διεκδικήσουν τη ζωή τους μιλώντας και ζητώντας δικαιοσύνη».

 

Ο Ντέιβιντ Μπόις που εκπροσωπεί την Τζιούφρι, είπε ότι η πελάτης του θέλει τελικά «δικαίωση». Από την πλευρά του ο πρίγκιπας Άντριου αρνείται «κατηγορηματικά» ότι υπήρξε κάποια συνεύρεση με την καταγγέλλουσα και το παλάτι του Μπάκιγχαμ χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «ψευδείς και χωρίς βάση».

 

Η μήνυση υποβλήθηκε λίγο προτού εκπνεύσει η προθεσμία παραγραφής του αδικήματος που προβλέπει η νομοθεσία της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για νόμο του 2019 που υπέγραψε ο τότε κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

 

Ο Ρίτσαρντ Σπάφορντ, συνεργάτης της νομικής εταιρείας Reed Smith, δήλωσε στην Guardian: «Θεωρητικά, θα μπορούσε να υποβάλλει τη μήνυση για αποζημίωση στην Αγγλία, αλλά, δεδομένου του χρόνου διάπραξης των φερόμενων αδικημάτων, είναι πιθανό ο δούκας της Υόρκης να υποστηρίξει ότι κάθε αξίωση έχει παραγραφεί. Συχνά τέτοιου είδους υποθέσεις καταλήγουν σε συμβιβασμό προτού η υπόθεση φτάσει στο δικαστήριο, αλλά αυτό φαίνεται μάλλον απίθανο, επειδή ο πρίγκιπας Άντριου αρνήθηκε να συμμετάσχει».

 

Ο δούκας της Υόρκης και η πρώην σύζυγός του, Σάρα Φέργκιουσον φωτογραφήθηκαν, σύμφωνα με τη Mail Online, καθώς πήγαιναν στο Κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας για καλοκαιρινές διακοπές.

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Mirror μια δεύτερη καταγγελία σεξουαλικής επίθεσης ενός από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν εμπλέκει και τον πρίγκιπα Άντριου. Πρόκειται για την Johanna Sjoberg, η οποία ήταν γραμματέας του Έπσταϊν.

 

Οι βασιλικοί παρατηρητές λένε ότι ο δούκας έχει τώρα ελάχιστες ελπίδες να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά του και μπορεί ακόμη και να του αφαιρεθεί ο τίτλος HRH.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ