today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Μεσσηνία: Περιορίστηκε η φωτιά στην Άνθεια- Προβλήματα σε Μέλπεια και Βλαχόπουλο

«Συνεχίζονται τα προβλήματα με τις φωτιές στη Μεσσηνία», σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «τα σημαντικότερα από αυτά εντοπίζονται στις περιοχές Μέλπεια και Βλαχόπουλο».

«Στη Μέλπεια, η φωτιά κατεβαίνει προς τις περιοχές Δεσύλλα και Δασοχώρι, ενώ ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε προς τους Χράνους της Αρκαδίας, μπήκε σε μία χαράδρα και κινείται εκ νέου προς Μεσσηνία», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΑΠΕ.

Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Βλαχόπουλο, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «η φωτιά καίει μέσα σε δύσβατο σημείο, όπου υπάρχει συμπαγές δάσος, ενώ εκεί κοντά βρίσκονται οι κοινότητες Κρεμμύδια και Χατζή.»

Σχετικά με την φωτιά στην ‘Ανθεια Καλαμάτας, ο Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε ότι «περιορίστηκε χάρις και στην επέμβαση των πυροσβεστικών μέσων που διαθέτει ο δήμος».

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι «ήταν σημαντική η συμβολή των πολιτών στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, οι οποίοι βοήθησαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στα μέτωπα στις κοινότητες Καρνάσι και ‘Ανθεια, μεταφέροντας νερό με τα αγροτικά τους μηχανήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ