today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Αναβολή παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου λόγω των πυρκαγιών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, ακυρώνονται λόγω των πυρκαγιών οι προγραμματισμένες παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 8 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, αναβάλλονται οι εξής παραστάσεις:

• «Ελένη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου – Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Αυγούστου.

• «Ευριπίδης του Ευριπίδη» του Ευριπίδη Λασκαρίδη – OSMOSIS: Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου – Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει το Φεστιβάλ στην ανακοίνωσή του, «με δεδομένη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε εχθές Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021 με ισχύ έως και τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00, καθώς και την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για Ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και κατόπιν σχετικής εντολής του ΥΠΠΟΑ, με λύπη σάς ανακοινώνουμε ότι οι προγραμματισμένες παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 8 Αυγούστου, αναβάλλονται […] Σχετικά με τις αναβληθείσες εκδηλώσεις, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθεί νέα ημερομηνία εντός των χρονικών ορίων του τρέχοντος καλλιτεχνικού προγράμματός μας. Για τους κατόχους εισιτηρίων θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση στο προσεχές διάστημα. Η σκέψη όλων των ανθρώπων του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου είναι κοντά στους συμπολίτες μας που πλήττονται από τις πυρκαγιές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ