today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα «κόκκινα» νησιά 

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η εικόνα ορισμένων ελληνικών νησιών στα οποία παρατηρείται μια αύξηση θετικότητας του κορωνοϊού, ενώ σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπής.

Ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο ΣΚΑΪ τόνισε για τα “κόκκινα” νησιά πως “εκεί έχουμε ήδη ένα πρόβλημα, θα πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο”, εξηγώντας ότι εκτός από την Ίο και την Πάρο στα “κόκκινα” νησιά εντάσσεται πλέον και η Τήνος, ενώ στην Κρήτη είπε ότι η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη και ειδικά στο Ρέθυμνο έχει σταθεροποιηθεί.

Ο κ. Γώγος εξήγησε ότι απαιτείται να ελεγχθεί η κατάσταση σε αυτά τα νησιά για να μην οδηγηθούν σε περιοριστικά μέτρα όπως αυτά που εφαρμόστηκαν στη Μύκονο, ωστόσο ότι με εξαίρεση τα “κόκκινα” νησιά, στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.

Ο καθηγητής Παθολογίας πρότεινε σε πρώτη φάση να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση των τοπικών αρχών, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες και οι κάτοικοι.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσίευσε χθες, Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ από 19 Ιουλίου έως 25 Ιουλίου το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.26% σε σύνολο 540.283 εργαστηριακών ελέγχων και 0.79% σε σύνολο 894.838 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων, ενώ στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.46%.

Το ποσοστό θετικότητας (Rt) υπερέβη το 4% σε τρία νησιά:

Πάρο: 5,51%
Μύκονο: 4,27%
Τήνο: 4,20%

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ