today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Η στροφή του Τζ. Κατσιματίδη, το business plan των ΕΛΤΑ και το πωλητήριο στον Εθν. Κήρυκα

Στην αθλητική βιομηχανία των ΗΠΑ μπαίνει ο Τζον Κατσιματίδης, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην ελληνοαμερικάνικη λίστα Forbes. Ηγείται επενδυτών που θα εξαγοράσουν την ομάδα μπέιζ μπολ του Staten Island. Η ομάδα διαλύθηκε επί κορωνοϊού και έτσι συμφέρει…Αυτό που συμφέρει όμως περισσότερο είναι πως θα αξιοποιηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις με σημαντικά κέρδη για τους επενδυτές.

Με στόχο έως το 2023 να επιστρέψουν στην κερδοφορία κινούνται τα ΕΛΤΑ. Η διοίκηση της εταιρείας βλέπει να έχει ήδη εξοικονομήσει περίπου 70 εκατ. ευρώ ετησίως από την εθελουσία, ενώ γίνονται επενδύσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Το πιο δύσκολο στοίχημα όμως είναι η αλλαγή της οργανωτικής διάρθρωσης με παλαιές νοοτροπίες να βρίσκονται βαθιά ριζωμένες στο στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας.

Πωλείται ο ιστορικός τίτλος της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» που κυκλοφόρησε πριν περίπου 60 χρόνια. Αρκετοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα μέσα ενημέρωσης στη χώρα μας, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον καθώς με την πώληση του τίτλου ανοίγει ο δρόμος η ιστορική εφημερίδα να επανεκδοθεί στη…χώρα μας. Τον τίτλο σήμερα έχει ο γιος του Παράσχου, με δύο επιχειρηματίες από τη χώρα μας να διατηρούν ενεργό ενδιαφέρον. Ωστόσο, το εγχείρημα κρίνεται δύσκολο, σε μία εποχή που οι εφημερίδες φθίνουν…

Συνεχίζουν το σκανάρισμα της ελληνικής τουριστικής αγοράς αμερικάνικες εταιρείες. Η στήλη μαθαίνει πως έγινε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση στη Βόρεια Ελλάδα με Έλληνες επιχειρηματίες και Αμερικάνους. Οι συναντήσεις έγιναν στο Lithohoro Olympus Resort στην Πλάκα Λιτοχώρου. Σημαντική ήταν η παρουσία του AntdreHaues, διευθυντή του Γραφείου Διεθνών Συναλλαγών και Εμπορίου της Ουάσινγκτον, συνοδευόμενους από αρκετούς επιχειρηματίες. Επομένως, εν αναμονή ανακοινώσεων στην αγορά της Βορείου Ελλάδας.

Συναντήσεις επί συναντήσεων στη Singular Logic με τον νέο CEO Ιωάννη Μερτζάνη να στοχεύει σε νέες αγορές. Στόχος του είναι η εταιρεία να αναπτυχθεί μέσω νέων projects σε ιδιωτικό τομέα. Στο business plan του ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζουν τα κρατικά έργα, καθώς εκτίμα πως η ψηφιοποίηση και το Ταμείο Ανάκαμψης, κρύβει σημαντικές ευκαιρίες για την εταιρεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ