Πυρκαγιά στην περιοχή Βαθροβούνι Χαλκίδας

Φωτογραφία αρχείου - ΑΠΕ

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθροβούνι Χαλκίδας, όπου επιχειρούν 51 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 22 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη, ενώ συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πολύ γρήγορα οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις περιόρισαν το μέτωπο της φωτιάς σε μια περιοχή που έχει λίγη βλάστηση και απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από κατοικημένη περιοχή.

«Έχουμε αποφύγει τα δύσκολα. Είναι θέμα χρόνου οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως επίσης μηχανήματα και υδροφόρα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τους δήμους να ελέγξουν την κατάσταση» αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και μάλιστα συμπεραίνει «ήδη έχουμε αποφύγει τα δύσκολα με την ενεργοποίηση που είχαμε».

Επίσης, πριν από λίγο εντοπίστηκαν καπνοί σε δασική περιοχή στο Γοργοπόταμο της Λαμίας. Πρόκειται για φωτιά μικρής έκτασης και ήδη έκαναν ρίψεις νερού τα 2 PZL που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ κατευθύνονται πυροσβεστικές δυνάμεις.