today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Online Βazaar Βιβλίου για καλό σκοπό από τις Εκδόσεις Εν Πλω

Όπως κάθε χρόνο, το Βιβλιοπωλείο Εν Πλω υποστηρίζει έμπρακτα το έργο του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων & Αποφυλακισμένων Γυναικών και διοργανώνει Online Βazaar Βιβλίου για καλό σκοπό από τις 21 μέχρι και τις 31 Ιουλίου! Πολλοί αξιόλογοι τίτλοι βιβλίων μόνο με 3 ευρώ είναι διαθέσιμοι, για να συνδράμει το κοινό στην προσπάθεια του «Δικτύου» εμπλουτίζοντας παράλληλα την βιβλιοθήκη του.

Σκοπός του online bazaar είναι με 1 ευρώ από κάθε βιβλίο, να στηριχθεί η υλοποίηση μιας πρωτοποριακής ιδέας του «Δικτύου» αυτού, με την αγορά ενός κινητού σημείου πώλησης καφέ (Coffeebike) , όπου θα απασχολούνται καθημερινά 6 γυναίκες, δίνοντας ακόμα μια ευκαιρία επαγγελματικής επανένταξης στις γυναίκες που υποδέχεται το Δίκτυο. Το Coffee Bike αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί σύντομα στους δρόμους της Αττικής!

Λίγα λόγια για το «Δίκτυο»

Το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που κύριο στόχο έχει την υποστήριξη των γυναικών που έχουν βιώσει στο παρελθόν ή βιώνουν εγκλεισμό σε Καταστήματα Κράτησης. Βασική αρχή του Δικτύου είναι το αίσθημα αλληλεγγύης, με όρους ισότητας και όχι φιλανθρωπίας, σε πρόσωπα που ανήκουν σε αυτή την ευάλωτη oμάδα πληθυσμού. Η συμβολή του ΔΣΦΑΓ έχει στόχο την αύξηση των μέσων και των πόρων, ώστε να αντιμετωπίσουν οι έγκλειστοι και οι αποφυλακισμένοι τη συγκεκριμένη αντιξοότητα που επήλθε, τους υπερφόρτωσε, τους προκάλεσε πόνο, τους δημιούργησε δυσλειτουργία σε ατομικό, οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο, τους έφερε σε κατάσταση περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

Μέλημα του Δικτύου είναι η χορήγηση ευκαιριών και πόρων για περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση των προσωπικών δυνάμεων και των παρεχομένων δυνατοτήτων από το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, η παροχή ευκαιριών κοινωνικής ενσωμάτωσης και οι ενέργειες πρόληψης του στιγματισμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Η μορφή της αρωγής του Δικτύου προς τις φυλακισμένες και τις αποφυλακισμένες γυναίκες μπορεί να είναι:

α) υλική (οικονομική, ρουχισμός, τρόφιμα, οικιακός εξοπλισμός κ.α),

β) εκπαιδευτική – επιμορφωτική (εκπόνηση προγραμμάτων με θέματα εκπαίδευσης Υγείας και Νομικής Υποστήριξης, μαθήματα, οργάνωση σεμιναρίων, εργαστηρίων),

γ) συμβουλευτική (ψυχοκοινωνική υποστήριξη, επαφή και εμπλοκή των γυναικών με δίκτυα στήριξης κ.α),

δ) παροχή νομικών υπηρεσιών.

Το online bazaar βιβλίου θα βρείτε στο: www.enploeditions.gr 

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 30 ευρώ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ