Απομακρύνθηκαν οι εγκαταλελειμμένες βάρκες από την παραλία της Αρετσούς

Επιχείρηση απομάκρυνσης των αλιευτικών σκαφών, τα οποία ήταν εγκαταλελειμμένα εδώ και δεκαετίες στην παραλία της Αρετσούς, πραγματοποίησε το πρωί ο δήμος Καλαμαριάς σε μια κίνηση για την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης.

Κλιμάκιο της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης μετέβη στο σημείο και με συντονισμένες κινήσεις, ξεκίνησε τον καθαρισμό του χώρου, όπου υπάρχουν περισσότερες από 20 βάρκες, χωρίς πινακίδα αριθμού νηολογίου.

«Στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, ξεκινήσαμε να καθαρίσουμε την παραλία της Αρετσούς από τα σκάφη, τα οποία έχουν αφεθεί εδώ και δεκαετίες, στο έλεος του καιρού. Τα περισσότερα από αυτά αποτελούν εστίες μόλυνσης και εμπόδια για τις υπηρεσίες καθαριότητας. Αυτό που κοιτάμε καθημερινά είναι να κάνουμε καλύτερη την παραλία μας, να μπορεί ο κόσμος να κάνει πιο ελεύθερα τη βόλτα του και την άσκησή του» δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, που συντόνισε την επιχείρηση μαζί με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου, Στέλιο Ματσαρίδη.