today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

DEFEA 2021: «Βάπτισμα του πυρός» για την Κύπρο σε διεθνείς εκθέσεις Άμυνας

Η Κύπρος πραγματοποίησε στη φετινή DEFEA 2021 την πρώτη της συμμετοχή σε διεθνή έκθεση ‘Αμυνας. Το κυπριακό περίπτερο στην έκθεση DEFEA 2021 τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου ‘Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Ένα όνειρο έγινε πράξη» ανέφερε, χαρακτηριστικά, μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Ανδρέας Λουκά, γενικός διευθυντής υπουργείου ‘Αμυνας της Κύπρου.

 

Στο κυπριακό περίπτερο συμμετείχαν οκτώ εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και την ανάπτυξη. «Οι κυπριακές εταιρείες επικεντρώνονται σε συστήματα τηλεπικοινωνιών, UAV αλλά και ηλεκτρονικά συστήματα. Παράγουν εξαρτήματα και συνεργάζονται με την Εθνική Φρουρά στην Κύπρο αλλά και ξένες εταιρείες» εξήγησε ο Ανδρέας Λουκά.

 

Όπως ανέφερε, οι κυπριακές εταιρείες συμμετέχουν «σε αρκετά προγράμματα με ελληνικές και γαλλικές αμυντικές επιχειρήσεις» ενώ συμπλήρωσε ότι: «η Κύπρος μέσα από αυτά τα προγράμματα έχει πετύχει να αποκομίσει μόνο για έρευνα 3,5 εκατ. ευρώ το 2019». «Στόχος μας», συνέχισε ο Ανδρέας Λουκά, «είναι να παραμείνουμε στο πλευρό των κυπριακών εταιρειών. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα για να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρείες για να δημιουργήσουμε τη δική μας βιομηχανία».

 

«Ο ανθρώπινος παράγοντας, το πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο αλλά και το γεγονός ότι είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είναι τα μεγαλύτερα ατού της Κύπρου για την ανάπτυξη της αμυντικής της βιομηχανίας, υπογράμμισε ο Ανδρέας Λουκά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ