today-is-a-good-day
25.3 C
Athens

Τα ξενοδοχεία της Αθήνας, το data center στο Κορωπί που συζητά το Μ.Μαξίμου και οι γαρδούμπες του ΔΕΣΦΑ

Eπαφές με τοπικούς φορείς ξεκίνησε η Orly Katsav, αντιπρόεδρος της SK Group και
πρόεδρος της νέας ΕΛΒΟ. Στις συναντήσεις αυτές περιέγραψε στους ενδιαφερομένους τα επενδυτικά πλάνα που η κοινοπραξία έχει για την εταιρεία και τον τρόπο που η επόμενη μέρα της θα ωφελήσει τις τοπικές κοινωνίες δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Τις εγκαταστάσεις της ΒΙΠΕ ΣΙΝΔΟΥ επισκέφτηκε και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, όπου ενημερώθηκε για το business plan της εταιρείας και το αποτύπωμα στην κοινωνία που έχει η επαναλειτουργία της ΕΛΒΟ.

Ξεκίνησαν από την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του Acropol στην Ομόνοια οι Ισραηλινοί της Brown Hotels, ωστόσο συνεχίζουν με νέα projects την επέκτασή τους στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία απέκτησε το Kubic Athens Smart Hotel, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου. Τα επόμενα βήματα; Όπως πληροφορείται η στήλη αναμένεται να να λειτουργήσει και να ανακαινίσει άλλα τρία ξενοδοχεία. Πρόκειται για το Museum Hotel στην Μπουμπουλίνας, το My Athens στο Μεταξουργείο και το Pythagorion Hotel στην Αγίου Κωνσταντίνου. Στόχος της εταιρείας είναι τα 2.100 δωμάτια σε Ελλάδα και Κύπρο.

Συνεχίζει τις διερευνητικές επαφές η HSBC προκειμένου να βρει αγοραστή και να φύγει από την ελληνική αγορά. Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως Alpha Bank και Eurobank δεν θέλουν στην παρούσα φάση να εμπλακούν γιατί το τίμημα είναι υψηλό. Αντίθετα όλα ανοιχτά είναι για τους άλλους παίκτες της εγχώριας τραπεζικής αγοράς. Αυτό δεν σημαίνει πως αυτόματα θα υπάρξουν εξελίξεις το προσεχές διάστημα, αλλά συζητήσεις γίνονται.

Σε εξέλιξη βρίσκονται σημαντικές συναντήσεις στο Μαξίμου με υποψήφιους επενδυτές. Έτσι λοιπόν, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μαξίμου με στελέχη της Digital Realty και της
Lamda Hellix. Στη συνάντηση που συμμετείχαν μέλη της κυβέρνησης και υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικάνικης και ελληνικής εταιρείας, συζητήθηκε το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας για κατασκευή data center στο Κορωπί, με αποτύπωμα περίπου 1,1 δισ. ευρώ. Μάλιστα, οι Αμερικάνοι θέλουν να χτίσουν δίκτυο οπτικών ινών προκειμένου να κάνουν τη χώρα μας, κάτι σαν τη Γαλλία, όπου επένδυσαν 260 εκατ. ευρώ και τη μετέτρεψαν σε κόμβο τεχνολογίας.

Νέο έργο ανέλαβε η Ernst & Young, αυτή τη φορά για την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Πρόκειται για μελέτη που αφορά στην ποσοτική και ποιοτική ανάλυση της ελληνικής ταχυδρομικής αγοράς, την παρουσίαση των τάσεων, την ανάπτυξη του ανταγωνισμού και την αξιολόγηση του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου με προτάσεις για την επόμενη ημέρα των ταχυδρομικών υπηρεσιών στη χώρα.

Οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές και των κατασκευαστικών υλικών παγκοσμίως μπορεί να οδηγήσουν τα διαμερίσματα στον Πύργο της Μαρίνας να πουληθούν έως και 20% ακριβότερα σε σχέση με τις τιμές, που έχουν ήδη διαρρεύσει, δεδομένου ότι οι ανατιμήσεις αυτές δεν έχουν ακόμα ενσωματωθεί. Λέγεται ότι τα νοτιοδυτικά διαμερίσματα του 26ου ορόφου πωλούνται στα 26.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Και η δυτική πλευρά της Κρήτης μπαίνει στο παιχνίδι της ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων υψηλότατων προδιαγραφών. Ένα τέτοιο θέρετρο θέλει να φτιάξει μεγάλο ξένο fund, που συνεργάζονται με μεγάλο ελληνικό ξενοδοχειακό όμιλο. Για τον σκοπό αυτό, έχει δεσμεύσει μεγάλη έκταση στον νομό Χανίων. Το project λέγεται πως έχει προϋπολογισμό 50 εκατομμυρίων και η ανάπτυξη του θα ξεκινήσει το 2022 αφού εξασφαλιστούν όλες οι αδειοδοτήσεις προκειμένου να είμαι έτοιμο το 2025. Οι υπογραφές αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Αύριο ή μεθαύριο η συνάντηση των τραπεζιτών με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών. Ο SSM έχει προβεί σε αυστηρές συστάσεις στις τράπεζες, το υπουργείο θέλει περισσότερα δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι τράπεζες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα οικονομικά τους, αναφέροντας πως πρέπει να είναι φειδωλοί στις χρηματοδοτήσεις, καθώς προχωρούν σε εξυγίανση του ισολογισμού τους. Ποιος θα κερδίσει; Μάλλον στη μέση θα βρεθεί η λύση, μια win win άτυπη συμφωνία, είναι πιθανή

Κοκορέτσια και γαρδούμπες τρώνε τα ιταλικά στελέχη της ισχυρής κυρίας του ΔΕΣΦΑ. Ειδικότερα οι συνεργάτες της Μαρία- Ρίτα Γκάλι όταν ερωτήθηκαν για τις λέξεις που ξέρουν στα ελληνικά, είπαν «γαρδούμπα» και «κοκορέτσι». Σε ό,τι αφορά στα στέκια που προτιμούν, μας βγήκαν από αριστερά. Εξάρχεια και Μοναστηράκι.

Ρόλο διαμεσολαβητή για την επίλυση των ζητημάτων που υπάρχουν μεταξύ ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΕ έχει αναλάβει ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας. Ο ένας κατηγορεί τον άλλον για καθυστερήσεις και ο υπουργός θυμίζει πως η συνεργασία όλων φέρνει θετικά αποτελέσματα, αναφέροντας την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης. Μια ωραία ατμόσφαιρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ